van der Horst

Wallonie: Abbring en Tsjoen op weg naar zege

Kevin Abbring - Pieter Tjoen
Kevin Abbring - Pieter Tjoen
Het wordt meer dan waarschijnlijk een boeiende wedstrijd tot aan de meet. Niet echt meer voor de zege na tijdsverlies van Vincent Verschueren, maar voor de resterende ereplaatsen. De Nederlander Kevin Abbring startte met zijn Peugeot 208 R5 deze morgen met een bonus van 13,7 seconden op de leider in de titelstrijd, Vincent Verschueren in de Skoda Fabia R5, terwijl Dilley (Hyundai i20 R5) en de Mevius (Skoda Fabia R5) in strijd waren voor de resterende podiumtrede met een verschil van zes seconden.
Vincent Verschueren-Véronique Hostens - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren-Véronique Hostens - Skoda Fabia R5
Na 17 KP's, waarvan Abbring er zeven voor zijn rekening nam tegenover twee voor Verschueren was het verschil toch maar amper 13,7 seconden. Er wachtte de heren nog een flink programma op zondag met nog twee lussen of acht proeven te gaan.

Tijdens de eerste proef was er opnieuw winst voor Abbring en relatief groot verlies voor Verschueren (7,7 sec) en Dilley (5,3 sec. tegenover de Mevius). Hierdoor diepte Abbring zijn voorsprong uit tot 21 tellen op Verschueren en kwam de Mevius tot op 9/10 sec. van de derde plaats die hij was kwijt gespeeld op KP7 een dag eerder.

Eenzelfde scenario tijdens de tweede KP van de slotdag waardoor Abbring iets verder kon uitlopen en de Mevius opnieuw de derde plaats pakte ten nadele van Dilley.
Tijdens de derde KP ging het echter goed mis voor Verschueren die 40 seconden moest inboeten en naar de vierde plaats verhuisde in de tussenstand. En dat terwijl Dilley opnieuw tot binnen de seconde kon kruipen op de Mevius voor de tweede plaats.
De laatste KP van de eerste lus was voor de Ford Fiësta R5 van Fernémont, maar belangrijker is dat Abbring nu richting de laatste lus vertrekt met een voorsprong van 48 seconden op de Mevius die nu opnieuw een ruimte heeft van een vijftal seconden op Dilley. Deze laatste heeft negen tellen voor op Verschueren die zeker zal aanvallen voor een plaats op het podium.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op zondag 30 april 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons