van der Horst

Wallonie: Nabeschouwing Guillaume de Mevius - RACB National Team

Guillaume de Mévius en Louis Louka wisten de kleuren van het RACB National Team tijdens de Rallye de Wallonie met verve te verdedigen. Als winnaars van de R2-categorie reden ze ook naar een 17de plaats algemeen, na een zo goed als perfecte wedstrijd.
En twee! Na een eerste klasse zege de openingswedstrijd van het Belgian Rally Championship in februari wisten de laureaten van de RNT Rally Challenge aan de oevers van de Maas voor een tweede zege te tekenen.
“Dit resultaat betekent veel voor mij”, stelde Guillaume aan de finish. “Als kind woonde ik in de streek rond Namen. De wegen van sommige chronoritten gebruikte ik om naar school te gaan, dat vond ik heel bijzonder.”

Naast het emotionele aspect, was er ook het sportieve.
“Behalve een kleine schuiver op zondagochtend gingen we geen enkele keer in de fout”, aldus Louis Louka. “Op de 24 afgewerkte chronoritten zetten we 19 keer de snelste tijd in R2 neer. Zo doen we een uitstekende zaak voor het kampioenschap.”

Deze zege bij de Juniors was ook goed voor een heel mooie 17de plaats algemeen, in een wedstrijd waar het vermogen een grote rol speelt.
“We hopen bij de volgende wedstrijden op dit positieve elan te kunnen doorgaan”, voegt Guillaume er aan toe. “Ik kan haast niet wachten om over enkele weken aan de start van de Sezoensrally te staan. Rond Bocholt wordt die verreden op een atypisch parcours, bestaande uit onverhard en asfalt.”

RACB National Team



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 2 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Wallonië.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons