van der Horst

Wallonie: BMA klaar voor rally over drie dagen, maar zonder Kris Princen

Vrijdagavond start, met een dubbele superspecial op en rond de Citadel van Namen, de rally van Wallonië. De vierde manche van het Jobfixers Belgian Rally Championship is de enige wedstrijd van het kampioenschap die gespreid wordt over drie dagen. Dat is meteen de hoofdreden waarom Kris Princen, winnaar in Haspengouw en in Tielt, past voor deze rally. BMA zet dit weekend drie wagens in. Een VW Polo R5 voor Patrick Snijers én voor Henri Schmelcher. Na zijn klapper in de TAC Rally start Grégoire Munster om terug vertrouwen op te doen met het oog op zijn volgende opdracht voor Opel Motorsport, de rally van de Canarische eilanden die volgende week gereden wordt.
  • Heinz Performance
Bij aanvang van het seizoen vertelde Kris Princen dat hij een budget had voor zeven wedstrijden en dat de rally van Wallonië niet in zijn programma paste. “We mogen maximum acht van de negen wedstrijden nomineren om punten te sprokkelen. Als ondernemer houd ik het kostenplaatje nauwlettend in de gaten. Als er dan toch een keuze gemaakt moet worden dan lijkt mij logisch dat ik pas voor de duurste wedstrijd. Een rally gespreid over drie dagen is bovendien ook niet meer van deze tijd. Ik kijk met belangstelling uit hoe mijn titelconcurrenten het er dit weekend van af zullen brengen.”

“Afgelopen weekend zijn Davy en ik nota’s gaan nemen. Ik voelde me meteen comfortabel. Dat gevoel had ik niet tijdens de TAC Rally waar ik in het begin té krampachtig aan het rijden was wetende dat elke fout die je daar maakt meteen afgestraft wordt. Vorig jaar betekende deze wedstrijd de definitieve start van de samenwerking met Davy. De nota’s zijn goed, het gevoel is goed. Van mij mag de rally beginnen” zegt Patrick Snijers.

“Als Patrick deze lange rally tot een goed einde brengt heeft hij een volgende en belangrijke stap in zijn leerproces met de R5 gezet” zegt Bernard Munster. “Met Pieter-Jan Michiel Cracco verwelkomen we bij BMA een ervaren rijder. Ik kijk uit naar onze eerste samenwerking. Henri Schmelcher maakt dan weer voor het eerst kennis met een R5. Grégoire is goed hersteld van zijn klap in de TAC rally. Vooraleer hij volgende week aan zijn volgende opdracht bij Opel Motorsport begint wil hij in de rally van Wallonië de draad opnieuw oppikken zonder enige vorm van druk om met nodige vertrouwen en kilometers in de benen volgende week naar de Canarische Eilanden te trekken.”

“Ik ben intussen helemaal hersteld en voel me goed” vult Grégoire Munster zijn vader aan. “We zijn klaar voor onze volgende opdracht. Ik ga het rustig beginnen om zo stapsgewijs terug te bouwen naar de vorm en vertrouwen dat we hadden voor onze sortie. Het zal wat tijd nodig hebben maar het komt goed. De rally van Wallonië is mogelijk de snelste rally van het BRC. Ook volgende week komt er met de rally van de Canarische eilanden een snelle wedstrijd aan met dat verschil dat Spaanse asfalt heel veel grip biedt in tegenstelling tot de Wallonie waar er eerder weinig grip is."

 Met Pieter-Jan Michiel Cracco verwelkomt Bernard Munster een nieuwe rijder in het team. Pieter-Jan heeft al enkele rally’s gereden maar wil met hulp van BMA een volgende stap in zijn carrière zette. “De reden waarom ik ga samenwerken met BMA is simpel. Het is één van de betere teams van België en Bernard Munster is iemand die heel veel ervaring heeft. Ik ga heel veel van hem kunnen leren. De bedoeling is om me zonder druk verder te ontwikkelen als rijder. Ik kijk enorm uit naar de rally van Wallonië. Het enige wat mijn enthousiasme een beetje kan temperen zijn de weersomstandigheden. Een droge rally zou me goed uitkomen. Ik ben zeer sterk en snel in waaiers en laat die er nu net veel zijn in Namen en omstreken. Als het regent zal de snelheid wat lager liggen en ben ik iets van mijn voordeel kwijt. Het doel dit weekend is de wagen leren kennen en finishen.”

Persbericht BMADit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op donderdag 25 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons