van der Horst

Wallonie: Cherain bezet Citadel

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Cédric Cherain leidt na twee doortochten op de citadel van Namen de Rallye de Wallonie, manche vier van het BK. Eerste leider Sébastien Bédoret volgt op een dikke seconde.
  • Dreamdrive
De openingsproeven op de citadel zijn altijd delicaat. Veel meer te verliezen dan te winnen, maar in de eindafrekening tellen de twee doortochten wel mee.

Dat had Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) goed begrepen door meteen een snelste tijd te klokken voor Cédric Cherain (VW Polo) en Vincent Verschueren (Skoda Fabia) die tevens bij de les bleken.

Maar Cherain vond nog een plaatsje waar kon gewonnen worden en won de tweede doortocht. Die bracht hem meteen op kop met 1.1 secondje voor Bédoret maar wel al met een vijftal tellen voorsprong op Ghislain de Mévius (Skoda Fabia), Adrian Fernémont (Skoda Fabia) en Vincent Verschueren (Skoda Fabia). Bastien Rouard (Skoda Fabia) is knap zesde voor Patrick Snijers (VW Polo) en Cédric de Cecco (Skoda Fabia).

Guillaume Dilley is fiere R2-leider. Pascal Gaban leidt het Porsche-peloton, Guino Kenis laat in zijn BMW M3 iedereen achter zich in historic.

Foto/ RIPSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 26 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons