van der Horst

Wallonie: Cherain houdt nipt kop na openingsfase

Cédric Cherain - VW Polo R5
Cédric Cherain - VW Polo R5
Na 6 van de 22 proeven in de Rallye de Wallonie houdt Cédric Cherain een heel kleine voorsprong over op Adrian Fernémont. De rest volgt al op grotere achterstand.
Na de eerste lus in de Rally van Wallonië houdt Cédric Cherain (VW Polo) een nipte voorsprong over op Adrian Fernémont (Skoda Fabia) van welgeteld één luttele seconde. Beiden verdeelden de besttijden onderling en nemen dus afstand van de rest.

Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) opende sterk en is voorlopig derde en de menner van het peloton, weliswaar al op 19 tellen. Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) zit hem op de hielen en is amper twee seconden verwijderd van het virtuele podium. In zijn zog volgt Xavier Bouche (VW Polo) die zijn Polo GTI snel onder de knie lijkt te krijgen. 

Een tweede peloton wordt aangevoerd door Pieter-Jan Michiel Cracco (Skoda Fabia) die debuteert met de Fabia. Hij volgt op 35 seconden van de leider. Hij houdt voorlopig wel een degelijke Olivier Collard (Skoda Fabia) af. Patrick Snijers (VW Polo) is voorlopig achtste op driekwartminuut. Hij vecht een strijd uit met Bastien Rouard (Skoda Fabia) en Kevin Demaerschalk (Citroën C3). Vincent Verschueren (Skoda Fabia) reed lek en is op achtervolgen aangewezen. Hij is voorlopig twaalfde.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 27 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons