van der Horst

Wallonie: Cherain op een missie in het slot

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Na 17 van de 21 proeven is Maxime Potty nog altijd leider in de Rally van Wallonië, de derde 'mandatory'-manche van het Belgische Rallykampioenschap. Hij heeft wel amper twee tienden voorsprong op Cédric Cherain die na een zotte zondagochtend het mentale overwicht heeft.
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Meteen een pak drama op de slotdag van de Wallonie. Cédric De Cecco (Citroën) begon als leider aan de dag, maar moest zijn C3 Rally2 zowat meteen op kant zetten met een motorprobleem. De leider voelde op het podium al nattigheid maar wou per se zijn kansen verdedigen. Cédric Cherain (Hyundai) had wel zin in een klopjacht maar ging rond op de openingsproef, waardoor de kloof tussen hem en Maxime Potty (Citroën) opliep tot meer dan tien tellen.

Maar in zijn gekende stijl vocht Cherain terug en profiteerde hij optimaal van een zwak momentje bij Potty om terug bij de BK-leider te komen. Het verschil? Twee tienden met nog vier proeven te gaan.

Foutjes vooraan zullen trouwens niet geduld worden, want Sébastien Bédoret (VW), niet helemaal wakker zondagochtend, staat op amper 13.3 seconden en ook Niels Reynvoet (Citroën) hangt nog op een kwartminuut van de leider. John Wartique (Citroën) is vijfde op drie minuten, maar de circuit-rijder heeft zijn handen vol aan Romain Delhez, zesde en leider in GT met zijn Porsche 991.

Verderop weinig animo. Olivier Saucez leidt bij de historics in zijn Peugeot 205. Bij de juniors hangt iedereen in de touwen, en in 2WD is Laurent Vanton alleen op de wereld. Zelfs met tal van herstarters zitten er geen vijftig wagens meer in koers...

Straks volgen nog vier proeven. Rond 15 uur kennen we de winnaar van deze 40ste Rally van Wallonië.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 30 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons