van der Horst

Wallonie: De Cecco leider halfweg zaterdagetappe

Cédric De Cecco - Citroën C3 Rally2
Cédric De Cecco - Citroën C3 Rally2
Cédric De Cecco is de fiere leider na zes proeven in de Rally van Wallonië, zowat halfweg de openingsdag. Hij gaat Maxime Potty en Cédric Cherain vooraf.
Cédric De Cecco (Citroën) nam meteen het heft in handen en pakte de leiding met de snelste tijd op de openingsproef. Cédric Cherain (Hyundai) spartelde tegen, maar zag De Cecco wel een beetje wegrijden.

Na de lunch vond Chérain geen antwoord. Maxime Potty (Citroën) wel. Potty dichtte na zes proeven de kloof tot 4.8 seconden op De Cecco, terwijl Cherain nu op 5.2 seconden hangt. Sébastien Bédoret (VW) is vierde op 9.8 seconden, en ook Niels Reynvoet (Citroën) is nog niet uitgeteld, op 9.9 seconden van de leider. Bastien Rouard (Hyundai) lijkt zich aan dit tempo tevreden te moeten stellen met een dichte ereplaats.

Bij de juniors is Corentin Fiasse de leider na vijf. Meer tijden zijn er nog niet na een oponthoud.  De zesde proef werd geanuleerd. 

Foto: Davy Degryse - FotoDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons