van der Horst

Wallonie: De Cecco leider met nog proef te gaan op openingsdag

Cédric De Cecco - Citroën C3 Rally2
Cédric De Cecco - Citroën C3 Rally2
Cédric De Cecco mag bijna als leider gaan slapen na de openingsdag in de Rally van Wallonië, de derde 'mandatory'-manche van het Belgische rallykampioenschap. Hij moet nog een passage over de citadel van Namen zien te overleven. Maxime Potty en Cédric Cherain hijgen na een lange dag nog steeds in zijn nek.
Cédric De Cecco (Citroën) ment al een hele dag de troepen, maar hij moest er wel stevig voor vechten. Eerst bleef Cédric Cherain (Hyunai) in het spoor, later kwam BK-leider Maxime Potty (Citroën) opzetten, maar de Waal bleef koel en weerde alle aanvallen af.

Hij heeft met nog één rit te gaan een bonus van 4.4 seconden op Potty, en 6.3 op Cherain. Niels Reynvoet (Citroën) volgt verbazend goed en is vierde op 17.8 tellen en zelfs Sébastien Bédoret (VW) is nog niet uitgeteld met een achterstand van 19.4 seconden op de leider. Romain Delhez is knap zesde, en eerste GT, op 2 minuten van de leider.

Bij de Junioren is Corentin Fiasse leider. Hij moet enkel nog uitrijden, want de rest is verdwenen. Ook bij de historics is het een uitputtingsslag, met Olivier Saucez die aan de leiding gaat in zijn kleine Peugeot 205 GTi. In 2WD is Laurent Vanton alleenheerser, in een wedstrijd die geen 50 deelnemers meer telt!

Vanavond is er dus nog één proef, morgen tellen we nog acht klassementsritten.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 29 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons