van der Horst

Wallonie: Fernémont als leider naar de slotdag

Adrian Fernémont
Adrian Fernémont
Adrian Fernémont mag als leider naar de slotdag in de Rally van Wallonië. In zijn thuiswedstrijd heeft hij een geringe voorsprong op Cédric Cherain. Ghislain de Mévius blijft derde.
  • Hamofa Performance
Adrian Fernémont (Skoda Fabia) drukte opnieuw door in de beginfase van de avondlus op zaterdag, net zoals hij deze middag deed. Hij zette Cédric Cherain (VW Polo) in een mum van tijd op dik tien seconden en liet hem in de twee laatste proeven niet al te veel meer dichter komen.Het verschil bedraagt nu 12.1 seconden. Veel is dat niet, maar aangezien er om elke tiende wordt gevochten is het toch al een mooie kloof. Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) is voorlopig derde, maar wel al op bijna een minuut van de leider.

Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) maakt wel jacht op die podiumplaats. De jonge pupil van Skoda staat nu op amper zes seconden van de Mévius en had al lang derde moeten staan had hij geen foutje gemaakt deze middag. Ook Xavier Bouche (VW Polo) ligt nog op de loer, met een kwartminuutje achterstand op de oudste van de gebroeders de Mévius. 

Ondertussen staat ook Vincent Verschueren (Skoda Fabia) weer onder de mensen na een lange inhaalwedstrijd. Hij ging onder meer voorbij Bastien Rouard (Skoda Fabia) en Patrick Snijers (VW Polo) en maakt nu jacht op de zesde plaats van Kevin Demaerschalk (Citroën C3).

In R2 heeft Grégoire Munster Guillaume Dilley terug moeten laten voorgaan. Bij de Porsches is Pascal Gaban net zoals in Spa weerom de sterkste.

Zondag zijn er nog acht proeven.

Foto: RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 27 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons