van der Horst

Wallonie: Fernémont haalt nipte zege in achtertuin

Adrian Fernémont - Skoda Fabia R5
Adrian Fernémont - Skoda Fabia R5
Adrian Fernémont heeft zijn eerste zege beet dit seizoen. Hij won de Rally van Wallonië, maar hield aan de finish niet veel over op Cédric Cherain, die wel een zaakje doet in de BK-tussenstand.
  • STX Motorhomes
Cédric Cherain (VW Polo) zette alles op alles in de slotlus. Hij nam alle besttijden voor zijn rekening, maar dat hielp hem niet aan de overwinning. Adrian Fernémont (Skoda Fabia) lichtte het voetje, maar misschien net iets teveel dan hij zelf wou, want op het einde hield hij maar drie luttele seconden over op Cherain. Maar het eerste doel is bereikt voor Fernémont. Hij heeft zijn zinnen gezet op de Waalse wedstrijden en dat rendeert want de sympathieke Waal doet terug mee voor de titel met een mooie overwinning.

Achter het kopduo pakte Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) weerom een knappe ereplaats, maar volgen met Fernémont en Cherain, dat lukte niet. Hij eindigt op ruim een minuut van het kopduo. Hij haalde het nipt voor Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) die uiteindelijk nog gemakkelijk Xavier Bouche (VW Polo) afhield die in de slotlus tijd verloor. 

Daarachter bleven de posities gehandhaafd. Kevin Demaerschalk (Citroën C3) is zesde geworden op iets meer dan twee minuten. Vincent Verschueren (Skoda Fabia) probeerde aan te dringen maar moet zich tevreden stellen met een zevende plaats, en lijkt nu echt uitgeteld voor de titel. Patrick Snijers is achtste geworden in zijn VW Polo op bijna drie minuten. 

Bastien Rouard (Skoda Fabia) en Olivier Collard besluiten de top tien.

Bij de GT's wint Romain Delhez bij gratie van Pascal Gaban die uitvalt. Alsnog feest in het team na de opgave van Steven Dolfen gisteren. Bij de Junioren haalt Grégoire Munster het opnieuw. De titel komt nu al in zicht, na het wegvallen van onder meer Glenn Snaet  en het terreinverlies van Gilles Pyck. Munster hield netjes Guillaume Dilley achter zich. Arthur Kerkhove haalt het bij de historics na een eenzame rally.

Foto: RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons