van der Horst

Wallonie: Fernémont loopt met mondjesmaat uit

Adrian Fernémont - Skoda Fabia R5
Adrian Fernémont - Skoda Fabia R5
Met nog vier proeven te gaan in de Rally van Wallonië heeft Adrian Fernémont een voorgift van dik veertien tellen op Cédric Cherain. De snelle Waal loopt dus met mondjesmaat verder uit op de VW-rijder. Sébastien Bédoret stoomt door naar het podium.
  • STX Motorhomes
Twee snelste tijden voor Adrian Fernémont (Skoda Fabia) en twee voor Cédric Cherain (VW Polo) tijdens de ochtendlus van de slotdag. Het kopduo loopt dus verder uit op de rest, en Fernémont won meer dan hij verloor op Cherain. De thuisrijder heeft een voorsprong van 14.5 seconden en doet nu echt een greep naar een eerste overwinning dit jaar. 

Op 70 seconden van de kop staat Sébastien Bédoret (Skoda Fabia) die doorgestoomd is naar een podiumplaats. Die gaat te koste van Ghislain de Mévius (Skoda Fabia) die wel nog maar één secondje achterstand heeft op de jonge pupil van Skoda. Er is trouwens nog altijd een derde hond in het spel want Xavier Bouche (VW Polo) staat nog altijd maar dik tien seconden van het podium. Er wacht het trio dus nog vier intense proeven.

Achter Bouche gaapt een gat van een halve minuut op Kevin Demaerschalk (Citroën C3) die op zijn beurt een voorsprong verdedigt van achttien seconden op Vincent Verschueren (Skoda Fabia) die dit weekend op geen enkel moment de indruk gaf mee te kunnen met de kop. Nog eens twintig seconden achter de vice-kampioen volgt Patrick Snijers (VW Polo) op exact tweeënhalve minuut van de leider. Bastien Rouard (Skoda Fabia) en Olivier Collard (Skoda Fabia) ronden de top tien af.

Ondertussen heeft Grégoire Munster terug de kop gepakt bij de R2-wagens en bij de junioren. Guillaume Dilley volgt op 15 tellen. Bij de historics leidt de onvermijdelijke Gino Bux en bij de Porsches is Romain Delhez doorgestoomd naar de kop nadat Pascal Gaban in het decor verdween.

Foto: RIP.Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons