van der Horst

Wallonie: Lefebvre tegen titelkandidaten

Niels Reynvoet - Citroën C3 rally2
Niels Reynvoet - Citroën C3 rally2
Met de Rally van Wallonië staat de tweede manche van het Belgische Rallykampioenschap komend weekend op het programma. De kandidaten voor de Belgische titel krijgen met Stéphane Lefebvre een te duchten tegenstander tegenover zich.
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Ietwat vreemd maar de winnaar van de eerste manche van het BRC, Cédric Cherain, komt niet als leider aan de start aan de boorden van de Maas in Namen. Tussen de Haspengouw en de Wallonie waren er ook twee manches van het divisie 2-kampioenschap (Rallye des Ardennes en de TAC Rally), en daar konden  ook punten gesprokkeld worden, iets wat onder meer Jos Verstappen en Niels Reynvoet in dankbaarheid aannamen. Cherain ging in Tielt opnieuw op zoek naar de eerste plaats in het BRC maar zijn jacht eindigde in de gracht.

Stéphane Lefebvre
Stéphane Lefebvre
Zo komt Niels Reynvoet (Citroën) voor het eerst als BRC-leider aan de start in Jambes. Topfavoriet is hij echter niet. Voor winst wordt in eerste instantie gekeken naar kampioen Maxime Potty (Citroën), Cherain (Hyundai) en tweevoudig kampioen Adrian Fernémont (Citroën). Wellicht moeten we daar ook Jos Verstappen (Skoda), winnaar in Dinant, nog bij rekenen. En dan moet de belangrijkste naam nog komen want dinsdag raakte bekend dat ook Stéphane Lefebvre aan de start zal verschijnen in een Skoda.

Achter dat pakket zitten nog een pak outsiders met Vincent Verschueren (Citroën), Bastien Rouard en Cédric De Cecco (Citroën), vorig jaar erg impressionant in de Wallonie. Roger Hodenius (Skoda) past ook in dit rijtje na enkele knappe, maar vaak wisselvallige, wedstrijden. En dan zijn Fred Miclotte (Skoda), John Wartique (VW), Tom Boonen (Skoda) en Kurt Boone (Ford) nog niet vernoemd.

Ook bij de GT's kan deze 41ste editie op veel bijval rekenen, met maar liefst zeven Porsches. Kris Princen en Olivier Collard worden uitgedaagd door favoriet Romain Delhez.

Ook de Stellantis Cup trekt zich op gang met onder meer de Juniors Maxim Decock en Jonas Dewilde aan de start. Tom Heindrichs wordt wellicht dé referentie. De Wallonie maakt ook deel uit van het D2-kampioenschap.

De rally telt twee wedstrijddagen met op zaterdag elf klassementsproeven. Op zondag volgen nog eens drie lussen van drie proeven, goed voor bijna 200 km tegen de chrono. Om 16 uur rijdt de winnaar over het eindpodium.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op dinsdag 23 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons