van der Horst

Wallonie: Potty schiet weer raak

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty heeft de zondag de Rally van Wallonië op zijn naam gezet. Hij haalt het voor Sébastien Bédoret en Niels Reynvoet. De 23-jarige Waal verstevigt uiteraard zijn koppositie in de BK-tussenstand, en reikt stilaan een hand naar de titel.
Het werd nog een bewogen namiddag in Namen. Cédric Cherain (Hyundia) verhoogde voor de middag de druk op leider Maxime Potty (Citroën), maar hij weerstond niet onder de druk en verviel in oude gewoontes. Cherain ging van de baan, moest opgeven, en gaf Potty een vrijgeleide naar winst 

Potty haalde het van Sébastien Bédoret (VW) die lang blijf aandringen, maar in slot ook moest toegeven. Hij eindigt, als vervanger van Gino Bux, wel knap tweede op 50 seconden van de winnaar. Ook Niels Reynvoet (Citroën) was onfortuinlijk in zijn drang naar voren, maar werd wel knap derde op iets minder dan 2 minuten.

Door de opgave van Cherain wordt John Wartique (Citroën) vierde op vier minuten. Hij hield maar net Romain Delhez af, die vijfde wordt en winnaar is in GT.

Olivier Saucez won met gemak in historic in zijn Peugeot 205 GTi. Laurent Vanton deed hetzelfde in 2WD in zijn Renault Clio. Olivier Collard (Porsche) wint bij de Masters.

De volgende manche is de Sezoensrally, eind mei. De volgende 'verplichte' opdacht wordt al de Rally van Ieper, eind juni.

Foto: Davy Degryse - RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 30 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons