van der Horst

Wallonie: Reynvoet pakt magistrale winst op kousevoeten

Niels Reynvoet - Citroën C3 rally2
Niels Reynvoet - Citroën C3 rally2
Niels Reynvoet heeft op een slimme manier de winst gepakt in de Rally van Wallonië. Dat is de tweede manche van het Belgische Rallykampioenschap. Hij verstevigt daarmee fors zijn koppositie in het BRC.
De Rally van Wallonië stond nog bol van de verrassingen op de slotdag. Adrian Fernémont (Citroën) klokte een weergaloze tijd op de openingsproef maar ging na de finish van de baan en moest opgeven. 

Daardoor kreeg Jos Verstappen (Skoda) plots een vrijgeleide tot de Nederlander dubbel lek reed kort voor de lunch. Hij moest daardoor opgeven, waardoor Niels Reynvoet (Citroën) vanuit het niets aan de leiding kwam. Hij was nochtans als zesde gestart op zondagochtend. Reynvoet was tot dan toe foutloos gebleven en rukte op regelmaat steeds meer op.

Met enkel nog slotlus te gaan was alles plots te herdoen. Maxime Potty (Citroën) volgde op anderhalve seconde, Cédric Cherain (Hyundai) op minder dan vijf tellen.

Potty en Cherain wipten in het slot nog over Reynvoet. En met enkel nog twee proeven te gaan stond Potty op kop, voor Cherain en Reynvoet. Maar Reynvoet sloeg terug en strafte genadeloos alle foutjes af om met eindwinst te gaan lopen. Aan de finish hield hij vijtien tellen over op Potty en 23 seconden op Cherain. Op een halve minuut eindigde Bastien Rouard (Hyundai), die maar net Vincent Verschueren (Citroën) wist af te houden.

In GT pakte Olivier Collard de eindwinst. Bij de Juniors en in de Stellantis Cup troefde nam Pierre-Emmanuel Brasseur vakkundig de maat van Tom Heindrichs. 

De volgende manche is de Sezoensrally, midden mei.

Foto: Davy Degryse - RIP



 



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 28 april 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons