van der Horst

Wallonie: Wie opent jacht op Potty?

Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Maxime Potty - Citroën C3 Rally2
Met de Rally van Wallonië staat dit weekend de vijfde manche van het BRC op het programma, de derde 'mandatory' van het seizoen. Maxime Potty ment de troepen al het hele seizoen en start opnieuw als een van de favorieten.
Met vier podia uit vier resultaten voert Maxime Potty (Citroën) uiteraard de BRC-stand aan. De jonge circuitrijder verrast al het hele jaar en zal wellicht ook komend weekend opnieuw meestrijden voor de knikkers. Hij moet vooral kijken naar Cédric Cherain (Hyundai), drie keer tweede dit jaar, en de enige oud-winnaar aan de start.

Verder is het uitkijken naar Bastien Rouard (Hyundai), voorlopig tweede in de BRC-stand, maar ook Marvyn Henrard (Porsche) kan verrassen, de prestatie van Cherain vorig jaar in gedachten. Al moet de revelatie zich wel eerst ontdoen in GT van Gunther Monnens, Romain Delhez en Christophe Daco.

Uit de tweede lijn kunnen Sébastien Bédoret (VW), vervanger van Gino Bux, Cedric De Cecco, en Niels Reynvoet (Citroën) zeker scoren. En uiteraard zullen veel ogen gericht zijn op het duel tussen de wielrenners Junior Planckaert (Skoda) en Tom Boonen (Skoda), die debuteert met een Rally2.

Geen Clio Cup of Stellantis Cup, wel drie Juniors waar Maxim Decock het opneemt tegen de Brit Fraser Anderson. In historic start Dirk Deveux als favoriet.

De rally start morgen, zaterdag, met dertien proeven op het menu, waaronder een dubbele passage over de Citadelle van Namen als toetje. Zondag volgen dan nog eens acht ritten tegen de klok. Rond 15 uur kennen we de winnaar.

Foto: Davy Degryse - RIP
 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 28 april 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons