van der Horst

Wallonie: Zonder Princen ligt weg open voor jagers

Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Cédric Cherain - Skoda Fabia R5
Zonder Kris Princen ligt in de Rallye de Wallonie de weg open voor de mannen die jacht maken op de BK-leider. Cédric Cherain, Adrian Fernémont, Ghislain de Mévius, Sébastien Bédoret en Vincent Verschueren kunnen in Namen ofwel de kloof met de Limburger dichten, of hem zelfs terug de leidersplaats in het BK ontfutselen.
Een vijfsterrenveld, daar pakt de vierde BK-manche in en rond Namen mee uit. Maar liefst 22 R5-wagens tekenen present maar het is vooral uitkijken naar de onderlinge strijd tussen de smaakmakers van de openingsfase van Jobfixers BRC.

Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Sébastien Bédoret - Skoda Fabia R5
Cédric Cherain (VW Polo) verloor dan wel kostbare punten in Tielt, maar hij is nogal altijd tweede in de tussenstand op amper vier punten van de leider die er nu veertig telt met twee overwinningen op zak. Ook Adrian Fernémont murwt zich met twee podiumplaatsen terug in de strijd om de titel en komt in Jambes op zijn geliefkoosd terrein. Ook Sébastien Bédoret krijgt in de Wallonie een parcours voorgeschoteld waar hij zijn progressie eens echt kan etalleren. Ghislain de Mévius en Vincent Verschueren moeten het dit jaar meer hebben van de regelmaat maar kunnen zich mits een goed resultaat ook helemaal bovenin de BK-ranking profileren.

Daarenboven is de lijst outsiders niet op één hand te tellen, met onder meer Bastien Rouard, Cédric De Cecco, Olivier Cartelle en Xavier Bouche die allemaal nu pas aan hun seizoen beginnen. In dat peloton moeten ook Niels Reynvoet, Pieter-Jan Michiel Cracco, voor het eerst in de Skoda R5, Amaury Molle, Patrick Snijers en vooral Kevin Demaerschalk hun plaats zien op te eisen. Olivier Collard kan ook een belangrijke rol spelen als hij budget vindt voor een Skoda Fabia R5.

Zien we nog David Bonjean, Jourdan Serderidis, Alain Litt, Henri Schmelcher, Philip Cracco, Christophe Verstaen en Martin Van Iersel, die allen hopen op een dichte ereplaats op regelmaat.

Voor het eerst dit jaar is er ook een knap startveld bij de GT's met Pascal Gaban, Laurent Léonard, Francis Lejeune en Laurent Vanton. Ook Romain Delhez brengt een Porsche aan de start na zijn Duits avontuur in de Opel Adam Cup. Manu Bouts kan in zijn BMW E46 de referentie vormen voor het GT-geweld (waar hij weliswaar zelf geen deel van uitmaakt).

Bij de junioren is het uitkijken naar het vervolg van de strijd tussen Grégoire Munster en Gilles Pyck die er met Guillaume Dilley wel een heel kwaaie klant bij krijgen. Bij de historics lijkt Gino Bux de te kloppen man, met Dirk Deveux en Guino Kenis als belangrijkste waakhonden.

Buiten de kampioenschappen zijn er nog tal van attracties met onder meer Robert Droogmans, Yann Munhowen, Bob Kellen en Stephan Hermann.

Zoals de traditie het voorschrijft begint ook deze editie met een dubbele passage op de Namense Citadel vrijdagavond. Op zaterdag volgen twaalf kp's, op zondag nog eens acht, goed voor maar liefst 221 slopende wedstrijdkilometers.

Foto: RIP en Sandro Delaere

 Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op woensdag 24 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons