van der Horst

Walter van Lent overleden

Walter Van Lent
Walter Van Lent
Vorige week bereikte ons het nieuws dat Walter van Lent woensdag is overleden na een slepende ziekte. De Nederlander was vorige eeuw zeer succesvol in karting alvorens hij op vrij late leeftijd de overstap maakte naar de autosport. Na twee succesvolle seizoenen in de Formule Ford maakte de sympathieke Nederlander de overstap naar de formule 3. In 1999 ging hij in zee met het Belgische JB Motorsport, het team van Yves Olivier en richtte zijn pijlen op het Duitse F3 kampioenschap. Na een zware sortie op het einde van dat jaar in de GP van Macau maakte hij een einde aan actieve racecarrière. Hij legde zich daarna vooral toe op het begeleiden van jonge karters.
Walter van Lent was al meer dan 15 jaar succesvol actief in karting, zo behaalde hij meerdere Nederlandse en een Europese titel, toen hij in 1997 onder impuls van de oprichter van het MP Motorsport formule Ford teams alsnog de overstap maakte naar de autosport. Hij zou twee jaren doorbrengen in het Benelux kampioenschap formule Ford. Hij kon direct mee met de besten maar raakte ook betrokken bij enkele zware crashes, ondermeer in Assen.

Yves Olivier & Walter van Lent (r)
Yves Olivier & Walter van Lent (r)
In 1999 volgde dan de overstap naar de Formule 3, hij vervoegde Yves Olivier bij diens team JB Motorsport, dat al sinds 1996 deel nam aan het Duits F3 kampioenschap. Het werd een goed jaar voor JB Motorsport, Yves Olivier won een race en van Lent werd rookie of the year. Het team deed op het einde van het jaar mee aan de GP van Macau maar van Lent ging er zwaar de muur in waarbij hij een nekletsel opliep dat hem verplichtte te stoppen met racen. Van Lent keerde terug naar MP Motorsport waar hij de jonge formule Ford piloten begeleide. Wanneer het team verkocht werd richtte hij zich terug op de kartsport waar hij optrad als coach voor jonge talenten. Vorige week overleed Walter van Lent hij werd 48 jaar.

Foto's: Willem Staat



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Varia op maandag 25 april 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons