van der Horst

Ward Sluys en Frédérique Jonckheere zetten zinnen op Supercar Challenge en 24H Zolder

presentatie JR Motorsport
presentatie JR Motorsport
Op dinsdagavond werd in de showroom van BMW concessie Van den Broeck in Dilbeek de BMW M4 Silhouette van JR Motorsport voorgesteld, waarmee Ward Sluys en Frédérique Jonckheere dit seizoen zullen uitpakken in de GTB-klasse binnen de Supercar Challenge. Beiden, geruggesteund door ondermeer BMW Van den Broeck, Prodiaxo en Curbstone Track Events, steken hun ambitie niet onder stoelen of banken en gaan resoluut voor de titel. Bij BMW Van den Broeck is autosport nooit ver weg geweest. Vader en zoon reden destijds in competitie en ook Patrick Slaus verdedigde met succes reeds de kleuren van BMW Van den Broeck in de toenmalige Procar.
Patrick Van Glabeke - Frédérique Jonckheere
Patrick Van Glabeke - Frédérique Jonckheere
De genodigden en de pers kregen waarvoor ze waren gekomen, een schitterende bolide en twee hongerige piloten die staan te trappelen om aan de aftrap te komen tijdens het New Race Fastival op Circuit Zolder tijdens het weekend van 9 & 10 mei. Dan wordt het seizoen van de GT divisies op gang geschoten.Sluys - Van den Broeck - Jonckheere
Sluys - Van den Broeck - Jonckheere
Voor Ward Sluys is het reeds het derde jaar op rij dat hij zal plaats nemen in het kuipje van de BMW M4 Silhouette. De kampioen van 2013 krijgt dit seizoen het gezelschap van de snelle Frédérique Jonckheere die vorig seizoen nog de GT-titel binnenhaalde samen met Patrick Van Glabeke in diens Curbstone Corse Ferrari 458 GT3. Jonckheere is professioneel verbonden aan Curbstone en krijgt dan ook de steun van Curbstone owner Patrick Van Glabeke die net als BMW Van den Broeck mee op de kar springt.  

Ward Sluys zit gezien zijn ervaring met deze bolide in de beste positie om het kampioenschap in Divisie GTB in te schatten.

BMW M4 Coupé
BMW M4 Coupé
“De concurrentie zal moordend zijn en wedstrijden winnen is niet evident. Maar de wagen heeft afgelopen winter een metamorfose ondergaan en als we het slim aan boord leggen kunnen we iedere wedstrijd voor een podiumplaats gaan en mogen we titelambities koesteren. Frédérique heeft meermaals in het verleden bewezen dat hij zeer snel is en de overstap naar een andere wagen moeiteloos verteert. Samen met de professionele aanpak van de crew rond JR Motorsport en de steun van onze partners heb ik het volste vertrouwen dat we mee vooraan zullen strijden.

24 Hours of Zolder

presentatie BMW M4 Coupé van JR Motorsport
presentatie BMW M4 Coupé van JR Motorsport
Naast het volledige programma in de Supercar Challenge zal het duo ook paraat tekenen tijdens de 24H Zolder. Daar krijgen ze versterking van Benoit Dupont, zoon van viervoudig winnaar Vincent Dupont, en de Belgische Amerikaan Daniël Colembie. Ook Ward Sluys heeft reeds een overwinning in deze Limburgse klassieker op zijn palmares.

Joost Ursem, teameigenaar van JR Motorsport heeft het volle vertrouwen in Sluys en Jonckheere en heeft afgelopen winter niet stil gezeten.

Sluys - Van den Broeck - Jonckheere
Sluys - Van den Broeck - Jonckheere
“We hebben ons vooral geconcentreerd op de aërodynamica en de luchtstroom onder de wagen die de baanligging nog moet verbeteren, er wordt bovendien nog een andere splitter gemonteerd. Verder werd ook veel aandacht besteed aan ophanging en schokdempers om het onderstuurd karakter weg te werken. We hebben ook nog een 30-tal kg kunnen afslanken wat de BMW nu op 1020 kg brengt voor een dikke 400 pk. Wij zijn er in ieder klaar voor”.  

Foto's: Niels Vaeck  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons