van der Horst

Ward Sluys maakt er dit seizoen een ‘Best of’ van!

Het autosportseizoen 2019 is ondertussen op gang geschoten en ook de Oost-Vlaamse routinier Ward Sluys heeft zijn eerste meters geracet. Begin deze maand stond hij aan de start van de 12 Uur van Mugello, een uithoudingsrace voor GT en toerwagens en dit weekend doet hij het opnieuw gedurende 12 uur, maar dan op eigen bodem. De tweede race van de Creventic 24 Hours Series vindt immers in de Belgische Ardennen plaats, op het circuit van Spa-Francorchamps. De wedstrijd wordt in twee delen gereden, met start op vrijdag en finish op zaterdag. Maar Sluys heeft nog meer plannen voor het seizoen 2019, dat hij zelf als een soort ‘Best of…” omschrijft.
Dit weekend is het voor de autosportfans afspraak in Francorchamps. Op de zeven kilometer lange legendarische omloop wordt de tweede race van de Europese Creventic 24 Hours Series verreden, met ook Ward Sluys aan de start.
 
De Aalstenaar geeft tekst en uitleg: “Ik rijd met de BMW M3 van het Nederlandse team JR Motorsport, een team waarmee ik al jaren samenwerk. De Nederlandse routiniers Ted Van Vliet en Michael Verhagen zijn mijn teamgenoten bij STENROC Racing by JR Motorsport en ik denk dat we in de klasse waar we in uitkomen zeker op het podium moeten mikken. Ik race graag in Francorchamps en zo’n 12-uursrace heeft altijd iets bijzonder. Ik ben alvast gemotiveerd na de prima eerste race in Mugello.”
 
Dat Ward Sluys nog meer zal doen dan deze wedstrijden staat vast. Zelf heeft hij het over een soort ‘Best of season’.
 
Ward Sluys: “De exacte details van mijn seizoen 2019 kan ik nog niet geven, maar in principe is het een combinatie van de mooiste races uit de Belgische Belcar, de Nederlandse Supercar Challenge en de internationale Creventic 24 Hours Series. Er zullen dus wedstrijden tussen zitten op Circuit Zolder en Spa-Francorchamps, maar ook in het buitenland, dat staat al vast. Meer nieuws volgt in de dagen na de race dit weekend in Spa. Ook de details over het team, de wagens… zullen dan volgen.”

Persbericht Ward SluysSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op woensdag 17 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons