van der Horst

Wat kan u dit weekend verwachten?

Jesse Krohn, Bruno Spengler en Nicky Catsburg
Jesse Krohn, Bruno Spengler en Nicky Catsburg
Week drie waarin grote evenementen uitgesteld of geschrapt zijn en wederom zullen er geen races op TV verschijnen. Of toch niet races uit het echte leven, want virtueel zijn er weer wedstrijden georganiseerd die het publiek moeten entertainen. Nadat de Formule 1 vorige week op de kar sprong, is het nu de beurt aan SRO dat zijn allereerste eSportswedstrijd organiseert, maar ook Torque eSports en Veloce eSports zijn er weer om u de nodige afleiding te geven. Een overzicht van wat er allemaal te gebeuren staat.
  • Dreamdrive
All-Star eSports Battle 3
Dario Franchitti
Dario Franchitti
Voor het derde weekend op rij pakt Torque eSports en The Race uit met de All-Star eSports Battle. De vorige twee werden goed gesmaakt door alle deelnemers en hoewel de eerste haastig op poten was gezet, kon men vorig weekend rekenen op minstens een dertigtal professionele piloten. Deze week gaan ze zelfs nog verder met een heuse Legends Trophy. Wat houdt dit in denkt u? Wel hierbij krijgen een hoop piloten die 40+ zijn de kans om het tegen elkaar op te nemen en daarbij kunnen ze rekenen op ronkende namen: Dario Franchitti, Jan Magnussen, Emerson Fittipaldi en de lijst gaat zo verder. Daarnaast gaat ook de gewone battle door waarbij Stoffel Vandoorne - die vorige week in de top tien reed bij zijn eerste deelname - en nog meer topnamen afzakken naar Rfactor 2 om te zien wie de opvolger wordt van Rudy van Buren. alles kan u via het YouTube-kanaal van The Race zaterdag om 17 uur.
IndyCar Series
Josef Newgarden - Team Penske
Josef Newgarden - Team Penske
Na de Formule 1 en IMSA vorig weekend is het nu tijd voor de IndyCar Series om zich op het toneel te tonen. Zes weken lang gaat men elke zaterdag een race organiseren op het iRacing-platform. Dit weekend staat de eerste affiche op het menu: de American Red Cross Grand Prix. Qua deelnemers kan men rekenen op uittredend kampioen Joseph Newgarden, maar ook uittredend Indy 500-winnaar Simon Pagenaud, Sebastien Bourdais en Tony Kanaan tekenen present. Maar daar houdt het niet bij op. Ze nodigen namelijk ook een special guest uit die mee zal deelnemen in de vorm zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmy Johnson en zal de live-commentaar gedaan worden door de vaste NBC-crew met onder meer Townsend Bell. Wil u de eerste race van de series zeker niet missen? Dan kan u zaterdag vanaf 21 uur live volgen vanaf het YouTube-kanaal van de IndyCar Series zelf.
SRO E-Sport GT Series
Assetto Corsa Competizione
Assetto Corsa Competizione
Zoals gewoonlijk worden er zondag ook wedstrijden verreden en deze keer neemt SRO de hele namiddag voor zijn rekening. Voor het eerst gaat men een heuse E-Sport GT Series organiseren op het platform dat speciaal voor de organisatie ontworpen is: Asetto Corsa Competizione. Met maar liefst 90 piloten - helaas is er geen enkele Belg aanwezig - zullen zij richting het virtuele Monza trekken om te zien wie op het einde van de dag als winnaar uit de bus zal komen. Na een kwalificatiesessie zullen er twee halve finales uitgeochten worden met elk 45 deelnemers. De beste twintig van elke manche stoten dan door naar de finale die een uur zal duren zonder pitstop. Overigens dragen alle deelnemers hun steentje bij aan de huidige crisis in de wereld waarbij zij minstens 15 euro doneerden aan de COVID-19 Solidarity Response Fund. Wil u niets missen van de allereerste virtuele manche van SRO, dan moet u zondag zeker vanaf 13.30 uur afstemmen naar onder meer het YouTube-kanaal GT World. De finale zelf wordt afgewerkt om 16.50 uur.
Veloce Pro Series
Lando Norris - Monza 2019
Lando Norris - Monza 2019
Hoewel Veloce eSports met de #NotTheAusGP en #NotTheBahGP relatief succesvol waren, zal er deze week geen grand prix verreden worden. Pas in april zien we de volgende manche, maar niet getreurd want ze komen al met iets nieuws op de proppen: Veloce Pro Series. Ook het platform verandert want ze trekken van F1 2019 richting iRacing. Naast een groep eSportspiloten en YouTubers wordt er ook al weer een hoop professionele piloten verwacht. Lando Norris liet al weten zeker deel te nemen en ook veel jongeren zoals Pietro Fittipaldi en Sean Gelael zegden toe. De wagen is nog niet bekend, maar het circuit, dat hangt van u - de fan - af. Er loopt namelijk een poll op het officiële Twitter-kanaal waarbij u de keuze krijgt uit vier verschillende circuits. Waar ze uiteindelijk zullen racen, zal pas geweten zijn deze zondag om 19 uur. Net zoals de #NotTheGP's is deze ook live te volgen op het YouTube-kanaal van Veloce.

Foto's: BMW Motorsport - Torque eSports - IndyCar Series - ACC - Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Varia op zaterdag 28 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons