van der Horst

Wat nu met de Belgian Clio Cup

Romain de Leval - Clio 4
Romain de Leval - Clio 4
In het kader van de Syntix Superprix vorig weekend te Zolder werden er ook twee wedstrijden verreden van de Clio Cup Benelux, de wedstrijden telden tevens mee voor de Belgian Clio Cup. Er werd echter zeer weinig gecommuniceerd over de Clio races deels een gevolg van het opstappen van de seriesmanager Clio Cup Benelux en Belgian Clio Cup, die ook instond voor de communicatie. De Clio Cup Benelux slaagde er niet in veel Belgen te charmeren en de weinigen die toch toehapten staan nu voor de moeilijke keuze of zij verder gaan in een serie die hier ten lande zo goed als geen verslaggeving meer krijgt.
Romaind de Geer - Clio 3
Romaind de Geer - Clio 3
In een poging meer Belgen aan te trekken werd dit jaar de Belgian Clio Cup geïntroduceerd een race binnen de race in de Clio Cup Benelux. Echter nog voor de eerste manche van start ging op het circuit van Spa haakten enkele hoofdspelers af ontevreden over de hoge kosten en de stiefmoederlijke behandeling van de Cup tijdens de World Series by Renault. Met Romain De Leval en Romain Degeer waagden zich toch nog twee nieuwe jonge talenten aan de cup. Voor de tweede manche gepland te  Zolder viel de officiële communicatie dus volledig weg en de kans is groot dat deze situatie aanhoudt in België voor de rest van het kampioenschap.

De vraag is of de Clio Cup nog een toekomst heeft, zeker niet meer in Benelux verband, misschien nog als zuiver Nederlands kampioenschap zoals al enkele jaren geleden het geval was. De Clio Cup is te duur voor ons land zeker gezien er alternatieve kampioenschappen en cups voorhanden zijn die budgettair minder veeleisend zijn omdat de kosten kunnen gedeeld worden onder verschillende rijders. De komst van de TCR Benelux volgend jaar maakt het bestaan van de Clio Cup zo goed als overbodig. De vraag is of men niet beter gestart was met een budget vriendelijker cup zoals de al in Frankrijk opgerichte Twingo Cup, een minder spectaculaire wagen weliswaar maar een groot startveld zou dit volop gecompenseerd hebben.

Filip Uyttendaele - Clio 3
Filip Uyttendaele - Clio 3
In Zolder ging de zege in de eerste race naar Niels Langeveld die leidde van start tot finish. Loris Hezemans en Sebastiaan Bleekemolen vochten een onderling duel uit voor de tweede plaats, dat door eerstgenoemde gewonnen werd. Beste Belg werd Romain de Leval op een zevende plaats. Romaind de Geer eindigde als tiende en won de Clio 3 klasse. Achter hem volgden nog Filip Uyttendaele en Tony Verhulst die beiden ook uitkomen met een oudere Clio 3.

In de tweede race brak de strijd tussen Loris Hezemans en Sebastiaan Bleekemolen opnieuw in alle hevigheid los, maar nu voor de zege. Bleekemolen kwam uiteindelijk als winnaar over de streep zij het
Renault Clio - Stephane Polderman
Renault Clio - Stephane Polderman
met een nipte voorsprong. Niels Langeveld sloot de race af als derde. Romain de Leval reed een prachtige race en behaalde de vierde plaats. Twee plaatsen verder finishte Stéphane Polderman, Filip Uyttendaele won de Clio 3 klasse voor Tony Verhulst, Romain de Geer haalde het einde van de race niet. Uyttendaele leidt in de tussenstand bij de Clio 3 voor de Geer en Verhulst, een voorlopig volledig Belgisch podium dus. Volgende afspraak is te Assen begin augustus.

Foto's: Niels Vaeck & Marnik Mouchaers
 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons