van der Horst

Watkins Glen: Zeges voor Oreca, Ford en BMW

Chris Miller - JDC-Miller Motorsport
Chris Miller - JDC-Miller Motorsport
De Oreca 07 heeft zijn eerste zege te pakken op Amerikaanse bodem. Tijdens de 6 uren van Watkins Glen hielden Stephen Simpson, Chris Miller en Misha Goikhberg van JDC-Miller Motorsport alle concurrenten achter zich. Na 202 rondjes hadden ze 1.9 seconden voor op een andere Oreca, deze van Core Autosport met Romain Dumas, Jon Bennett en Colin Braun. Juan Pablo Montoya en Dane Cameron deden de beste zaak voor de titel met hun derde plek in de Acura van Penske, de eerst DPi. Waren de DPi's in de aanvangsfase, met een asfalttemperatuur van maar liefst 60°C, nog in het voordeel, dan zetten de LMP2's in de tweede helft van de wedstrijd de P-klasse naar hun hand.
Dirk Müller - Ford Chip Ganassi Racing
Dirk Müller - Ford Chip Ganassi Racing
Andermaal was de GTLM de spectaculairste klasse met twintig minuten voor het einde de top zeven binnen de dertig seconden. Uiteindelijk won de Ford van Chip Ganassi reeds voor de zesde maal op 'The Glen'. Hiermee nam Ford een (kleine) revanche voor de 24 uren van Le Mans. Dirk Müller en Joey Hand hielden nog net de Chevrolet van Antonio Garcia en Jan Magnussen achter zich. Patrick Pilet en Nick Tandy maakten het podium compleet voor Porsche. In GTD was er andermaal een ander merk aan het feest. We zagen eerder dit seizoen reeds Lamborghini, Lexus en Acura zegevieren, ditmaal was het de beurt aan BMW. Markus Palttala hield in slotfase nog net de Acura van Alvaro Parente achter zich. Bryan Sellers en Madison Snow vervolledigden het podium in de Lamborghini. Lexus, Mercedes, Porsche en Ferrari zorgden ervoor dat de top zeven werd ingenomen door zeven verschillende merken. Audi kende ook een serieuze kans op de zege maar de bolide van Montaplast by Land Motorsport kreeg een dubbele penalty op het einde van de wedstrijd.

UITSLAG 6 UREN VAN WATKINS GLEN

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op maandag 2 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Watkins Glen.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons