van der Horst

Watkins Glen: Action Express Racing terug op het hoogste ereschavot

Pipo Derani en Felipe Nasr
Pipo Derani en Felipe Nasr
Het goede weer van vorige weekend werd dit weekend ingeruild voor regen op Watkins Glen. Op zelfs 49 minuten van het einde werd de race even stilgelegd, maar eens deze terug op gang kwam, waren het Pipo Derani en Felipe Nasr die met de Action Express Racing Cadillac naar de zege reden en dat na een droogte van bijna een jaar.
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Nochtans waren het de Acura's van Wayne Taylor Racing en Meyer Shank Racing die de leiding namen na de start. Toch verloren ze deze aan het Braziliaanse duo, nadat zij besloten om een alternatieve pitstop strategie in te voeren. Dat bracht toch nog succes op want net voor de rode vlag - omwille van bliksem in de buurt - kwamen zij hierdoor aan de leiding. Eens de race terug op gang kwam waren het de Acura's die het voortouw namen, met name het exemplaar van Chip Ganassi Racing. Renger van der Zande probeerde, maar kwam nooit dichter dan op een seconde en eindigde samen met teamgenoot Kevin Magnussen op een tweede plaats. De derde plaats ging in laatste instantie naar Ricky Taylor en Filipe Albuquerque voor Wayne Taylor Racing.

Bij de LMP2's ging de winst naar Ben Keating en Mikkel Jensen in de PR1/Mathiasen Motorsports Oreca, terwijl Riley Motorsports voor de derde keer Felipe Fraga en Gar Robinson op het hoogste schavot zag eindigen, terwijl de zusterwagen als tweede geklasseerd werd. Voor het eerst in GTLM kregen we het trio dat het volledig seizoen betwist, het tegen elkaar opnemen. Zoals verwacht ging Corvette Racing met een 1-2 lopen, waarbij Antonio Garcia en Tommy Milner voor het tweede weekend op rij als eerste over de meet reden.

Aaron Telitz, Jack Hawksworth, Zach Veach en Frankie Montecalvo
Aaron Telitz, Jack Hawksworth, Zach Veach en Frankie Montecalvo
Vasser Sullivan was net zoals anderen vorige week bij de GTD teams die een kans op winst verloren zagen gaan door de late safety car. Het team leerde er uit en zette hun beide Lexus' op een 1-2. Jack Hawksworth en Aaron Telitz mochten op het hoogste schavot plaatsnemen, voor Zach Veach en Frankie Montecalvo. Voor het derde weekend op rij eindigde de The Heart of Racing Aston Martin met Roman de Angelis en Ross Gunn op het podium. Dit weekend kwamen er geen Belgen in actie.

Foto's: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 3 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WeatherTech 240 At The Glen.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons