van der Horst

Watkins Glen: Jan Heylen en Charlie Luck pakken algemene winst

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Afgelopen weekend kwam de Fanatec GT World Challenge America in actie op het circuit van Watkins Glen. Jan Heylen liet wederom van zich horen want onze landgenoot won met zijn teamgenoot Charlie Luck de eerste race. Daarmee doorbreekt Wright Motorsports de overwinningsreeks van K-Pax Racing. Tijdens de tweede race konden beide piloten hun kunstje niet over doen en eindigden ze als negende algemeen en vijfde in de klasse.
Op zaterdag verliep het allesbehalve vlot voor K-Pax Racing. Het ging zelfs zo ver dat geen van beide wagens het podium haalde, iets wat al sinds 2021 niet meer voorgevallen was. De Pro-Am teams profiteerden optimaal. Heylen mocht de leiding verdedigen tegenover de Crowdstrike by Riley Motorsports Mercedes van Colin Braun en George Kurtz. Veel overschot had de Gelenaar niet, gezien het verschil aan de meet maar +0.179 sec bedroeg tussen beide wagens. Hiermee behalen zij hun eerste overwinning sinds de openingsmanche in Sonoma.

In de tweede race kon Heylen het tempo van de leiders handhaven, maar na de pitstops vielen hij en zijn teammaat terug naar een negende plaats algemeen en een vijfde plek in de klasse. De winst was voor Braun en Kurtz, die voor de Winward Racing Mercedes van Russell Ward en Philip Ellis eindigden. De Racers Edge Motorsports Acura van Ashton Harrison en Mario Farnbacher eindigde als derde.

Foto: GT World Challenge America



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 25 juli 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons