van der Horst

Watkins Glen: Jan Heylen komt net te kort voor winst

Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman Clubsport GT4
Wright Motorsports - Porsche 718 Cayman Clubsport GT4
Na een vierde plaats vorige week waren Jan Heylen en Ryan Hardwick met de Wright Motorsports Porsche gebrand op een beter resultaat dit weekend. De Gelenaar speelde zijn rol met verve, maar kwam net iets meer dan vijf tienden te kort op de winnaars Bill Auberlen en Diillon Machavern in de Turner Motorsport BMW, die na een late safety car vijf minuten lang onze landgenoot afhielden.
Bill Auberlen
Bill Auberlen
Terwijl de gele BMW van Machavern van op de pole mocht starten, bleef Hardwick voortdurend in de buurt en gunde hem geen rust. Bij de pitstops verloor de Wright Motorsports Porsche wel de tweede plaats aan de Team TGM Chevrolet van Hugh en Matt Plumb, maar kwam brandstof te kort, waardoor op twintig minuten van het einde nog de pits moestopgezocht worden. Het werd helemaal moeilijk voor Auberlen na een late safety car, waardoor er nog vijf minuten op de klok stond. Heylen drong wel aan, maar kon het niet afmaken. Team TGM kon wel profiteren om nog terug aan te sluiten en eindigde als derde.

Bij de TCR's ging de zege voor het tweede weekend op rij naar de Atlanta Speedwerks Honda. Ditmaal was het de beurt aan Robert Noaker en Brent Henderson, die voor teamgenoten Ryan Eversley en Scott Smithson eindigden. Gavin Ernstone en Jonathan Morley namen met de Roadshagger Racing Audi op het laagste podiumtrapje plaats. Denis Dupont blijft helaas de ene tegenslag na de andere opstapelen. Vorige week verloor het nog een kans op een podiumplaats na technische problemen met de wagen en ditmaal moest bij de formatieronde teamgenoot Rory van der Steur de wagen parkeren.

De volgende wedstrijd op het programma is binnen twee weken op het uitdagende circuit van Lime Rock Park.

Foto's: Wright Motorsports - IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 3 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WeatherTech 240 At The Glen.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons