Watkins Glen: Michal Smidl wint na tumultueuze openingsfase

Michal Smidl
Voor de tweede ronde trok de EuroNASCAR Esports Series richting het virtuele Watkins Glen en ditmaal kwam Michal Smidl als winnaar uit de bus. De Tsjechische simracer kon vanaf het begin afstand nemen in de showcar van Automotodrom Most en had aan de streep drie seconden voorsprong op Lasse Sörensen en vier tellen op Loris Hezemans. Voor het overige kregen we ook een verrassende uitslag waarbij de voornaamste protagonisten het lieten afweten.
Start finale ENES Watkins Glen
Terwijl de vorige wedstrijd nog gedomineerd werd door Alon Day, André Castro en Guillaume Deflandre, kwam dat trio ditmaal niet echt voor in de finale. Day kon zich zelfs niet rechtstreeks kwalificeren doordat hij aangetikt werd door Jeffrey Roeffen in de kwalificatieronde en er achteraan eindigde. Uiteindelijk geraakte de Israëliër toch in de finale maar hij moest achteraan starten. In de beginfase werd hij opgehouden door een crash in de eerste bochten, maar hij indigde toch nog op een 8ste plaats. Castro stootte wel rechtstreeks door naar de finale maar kon er evenmin zijn stempel drukken, waardoor hij die finale op een 14de plaats besloot.

Ook de beste Belg zoeken is een moeilijke opgave in vergelijking met de vorige races. Braxx Racing-monteur Bryan Crauwels eindigde op een 15de plaats, terwijl PK Carsport-monteur Bavo Follon op de 18de plaats finishte. Simon Pilate eindigde met negen ronden achterstand van de winnaar op plaats 25, terwijl Guillaume Deflandre - winnaar van de eerste ronde - al na de start verwikkeld raakte in de grote crash en direct moest opgeven.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 6 mei 2020.