van der Horst

Watkins Glen: Muehlner Motorsports America eindigt tweede

Podium 2021 IMSA Prototype Challenge Watkins Glen
Podium 2021 IMSA Prototype Challenge Watkins Glen
Het waren twee drukke dagen op het circuit van Watkins Glen. Drie kampioenschappen die hun races moesten afwerken op één dag en dat onder de nodige wisselende weersomstandigheden. Eerst was de IMSA Prototype Challenge aan de beurt. Moritz Kranz kwam opnieuw alleen aan de start voor Muehlner Motorsports America. De Duitser pakte de pole, maar kon deze dit keer niet omzetten naar winst. De overwinning ging naar Josh Sarchet en Dakota Dickerson in de MLT Motorsport Ligier.
  • VR Racing
Kranz nam de leiding met de Duqueine bij de start en hield deze vast, al bleef Sarchet wel binnen bereik van de Duitser. Het verschil werd niet gemaakt op de baan, maar in de pits, waar MLT Motorsport sneller Dickerson kon laten vertrekken. Van daaruit moest de Amerikaan nog wel Kranz van zich afslaan, maar na de laatste safety car procedure kon Dickerson zijn voorsprong uitbouwen om uiteindelijk met 18 seconden voorsprong te finishen. Dan Golburg en Rasmus Lindh (Performance Tech Motosport) eindigde als derde.

In de tussenstand heeft Kranz nog steeds de leiding, maar ziet Dickerson en Sarchet naderen tot 10 punten. Nu gaat het kampioenschap wederom een lange pauze in gezien de eerstvolgende race pas op 8 oktober plaatsvindt in Virginia.

Foto: IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 3 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting WeatherTech 240 At The Glen.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons