van der Horst

Watkins Glen: Opnieuw een podiumplaats voor Jan Heylen en Fred Poordad

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Watkins Glen was de volgende stop op de kalender van Fanatec GT World Challenge America en daar kwam Jan Heylen weer in actie. Samen met teamgenoot Fred Poordad in de Wright Motorsports Porsche hebben ze een voorsprong te verdedigen. Hoewel de zaterdag moeilijker verliep en ze hun podiumstreak beëindigd zagen in de Pro-Am klasse, maakten zij dit weer goed op zondag.
Voor het weekend begon hadden Heylen en Poordad namelijk al acht keer op rij op het podium gestaan. Daar zou het helaas eindigen nadat ze niet verder dan een vijfde plek geraakten in de zaterdagrace. De Gelenaar probeerde nog naar het podium op te schuiven, maar stootte op de TR3 Racing Lamborghini, die zeer sterk verdedigde. Zondag daarentegen verliep de race veel beter en liet Heylen wederom zijn kunnen zien. Toen hij het stuur doorgaf aan Poordad lagen zij zelfs even algemeen aan de leiding. Eens alle pitstops afgewerkt waren was het focussen op de klassewinst. De Amerikaan kon niet verhinderen dat de Compass Racing Acura met de winst ging lopen, maar hield wel de tweede plaats vast.

In de stand hebben de heren nu wel een nieuwe uitdager in Taylor Hagler, die zaterdag de klasse won met de Racers Edge Motorsports Acura. Op dit moment is het verschil 53 punten en gezien er nog 100 punten maximum te verdienen vallen, kunnen Heylen en Poordad al kampioen zijn tijdens de volgende manche in Sebring op 2 en 3 oktober. De algemene overwinningen in de twee races gingen naar de K-PAX Racing Lamborghini van Jordan Pepper en Andrea Caldarelli.

Foto: GT World Challenge AmericaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op maandag 20 september 2021.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons