van der Horst

Watkins Glen: Rodrigo Pflucker wint - Bruno Spengler kampioen

Rodrigo Pflucker
Rodrigo Pflucker
Tijdens de laatste manche van de IMSA iRacing Pro Series in Watkins Glen waren alle ogen gericht op BMW-piloten Bruno Spengler en Nicky Catsburg. Catsburg kon nog kampioen worden als de Nederlander de race won. Helaas voor onze noorderbuur ging de overwinning naar Rodrigo Pflucker, waardoor Spengler zich kampioen mag kronen. Ook Laurens Vanthoor was van de partij bij deze slotmanche. De Limburger behaalde er zijn beste resultaat in het kampioenschap.
  • Powercars
Bruno Spengler kampioen
Bruno Spengler kampioen
Er stond evenwel geen maat op Pflucker. De Peruviaan zette zijn Ford GT op pole en in tegenstelling tot de vorige wedstrijden, waar hij telkens terugviel, werkte hij deze keer wel een goede pitstop af. Hierdoor kon hij de leiding behouden. Even kwam Shane Van Gisbergen aankloppen met zijn AIM Vasser Sullivan Porsche, maar Pflucker hield stand en kon zo zijn eerste overwinning in de wacht slepen. John Edwards, ook met een BMW, eindigde derde. In de strijd om de titel moest Catsburg winnen om kampioen te worden. De Nederlander probeerde weel, maar moest genoegen nemen met een vierde plaats.

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Voor Spengler zelf was het eens te meer een moeilijke race. Na een crash met Richard Heistand kon de Canadees niet anders dan een reset doen, waardoor hij een ronde kwijtspeelde ten opzichte van zijn concurrenten. Uiteindelijk kwam hij als veertiende over de meet, zijn slechtste resultaat in het kampioenschap, maar gezien er een schrapresultaat was, kon hij zonder problemen de titel opeisen. Laurens Vanthoor kon eindelijk eens een goede race afwerken in het kampioenschap. Nadat hij in het begin gespaard was gebleven van ongevallen en pech, kon hij eindelijk zijn snelheid tonen. De Hasselaar eindigde hierdoor mooi binnen de top tien, op een negende plaats.

Met het virtuele kampioenschap afgerond is het nu uitkijken naar 4 juli, wanneer het echte IMSA Weathertech SportsCar Championship terug in actie komt met een race van 2 uur en 40 minuten in Daytona.

Foto's: IMSA - BMW Motorsport - Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 12 juni 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons