van der Horst

Watkins Glen: Twee op twee voor Coen Klopman

Coen Klopman - BMW M4 GT4
Coen Klopman - BMW M4 GT4
De tweede wedstrijd van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup vond ditmaal plaats op Watkins Glen, een omloop met naam en faam in de Amerikaanse topcompetities. Alleen staat er maar één naam centraal in de topklasse van de Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup: Coen Klopman. De Nederlander reed met zijn BMW naar de pole en behaalde tevens ook beide overwinningen. In de andere klassen werd er toch wat strijd geleverd en kregen we tevens ook verschillende winnaars.
Klopman mocht van de pole starten en bleef ook vooraan na de start, al kreeg hij het niet cadeau. Tijdens de eerste wedstrijd van 20 minuten bleek Robin Deville de Nederlander te volgen als zijn schaduw en hoewel de Flemish Simport-piloot beter was op de technische gedeeltes, kon hij toch niet voorbij Klopman. Derde eindigde Jiri Crispeyn, die eveneens een puike wedstrijd reed aangezien hij door een straf uit de vorige wedstrijd achteraan moest starten.

Thor Tulloh vs Yory Stoop
Thor Tulloh vs Yory Stoop
In klasse 3 nam Lucas Wijnant een puike start met in zijn zog Peter Lemkens, alleen kon deze laatste niet lang op deze positie blijven, want in de Busstop chicane werd hij geraakt en moest hij al vroeg de handdoek in de ring gooien. Dit was voor Wijnants het perfecte moment om een kloof te slaan en hij werd niet meer bedreigd. Niels de Cuyper eindigde als tweede, terwijl Brecht Reynders het podium vervolledigde. In klasse 1 waren Jens Goossens en Jorden Heyse de voornaamste protagonisten, totdat beiden elkaar raakten en zo ook de overwinning mochten vergeten. Hierdoor werden Thor Tulloh en Yory Stoop diegenen die mochten strijden voor winst en het was Tulloh die nipt als winnaar uit de bus kwam. Goossens kon uiteindelijk toch nog de derde plaats verzilveren.

In race twee was het wederom Klopman die zonder problemen van start tot finish aan de leiding reed, maar opvallend was de pech die de Aston Martin's hadden. Eerst kwam Deville in aanraking met een concurrent in de eerste bocht en mocht hij beginnen aan een inhaalrace. Crispeyn erfde de tweede plaats, maar maakte een fout in de Boot, waardoor Stefan Verhofsté de plaats overnam. Maar ook hij kwam in de problemen, waardoor uiteindelijk Joel Dumonceau zilver kreeg. Deville kon nog terug vechten van achter in het veld en sleepte er toch nog een derde plaats uit de brand.

Pittige strijd in Klasse 3
Pittige strijd in Klasse 3
Klasse 3 kende een pittige wedstrijd. In tegenstelling tot race één geraakte Wijnant niet weg. In zijn zog bleven de Cuyper en Lemkens, die zich een weg van achteren uit naar voor baanden. Lemkens bleef ook niet stilzitten en eens hij voorbij de Cuyper was, stond het vizier vol op Wijnant. Die verdedigde stevig, maar door een gewaagde move van Lemkens kon hij niet verhinderen dat de Hyundai voorbij reed. En Wijnant kon helaas ook niet op het tweede trapje plaatsnemen, want de Cuyper kwam langszij in de laatste bocht van de laatste ronde. In klasse 1 werd het een heuse afvalrace. Zowel Goosens, Stoop als Heyse gaven op, waardoor Tulloh een vrijgeleide kreeg richting winst. Tweede werd Yves Frederickx, terwijl Ronald Vanuytrecht de derde plaats pakte.

Foto's: Virtual Belcar Skylimit Sprint Cup / Speedcatchers



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op vrijdag 6 mei 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons