van der Horst

Watkins Glen: Valkyrie Competition ijzersterk richting winst

Valkyrie Competition - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Valkyrie Competition - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Voor de tweede ronde van de Virtual Belcar trok men net zoals de Sprint Cup richting Watkins Glen, waar in het echte leven de race ook soms de nodige chaos met zich meebrengt. Dit was ook nu het geval, maar ook spanning met dank aan Valkyrie Competition. Oscar Py en Jonathan Poulet gingen op jacht naar Arnage Competition en rondden dit met succes af. Hiermee heeft de roze Lamborghini een tegenstander gevonden voor de komende wedstrijden.
  • Hamofa Performance
Nochtans begon de race goed voor Arnage. De eerste twee uur lagen zij aan de leiding tot Poulet de jacht inzette en praktisch aan de bumper van de roze Lamborghini kleefde voor de laatste pitstop. Van daaruit nam Py het stuur over en ging al vrij snel voorbij Carlos Diegues. Op de koop toe kwam de Portugees in aanraking met een andere wagen in de Busstop chicane, waardoor hij met Ricardo Ferreira en Jimmy Antunes de overwinning zeker mocht vergeten. De derde plaats ging naar Simworld.be Fast met Jeroen Vatlet en Michael Holsters.

Art Simracing - Porsche 911 GT3 Cup
Art Simracing - Porsche 911 GT3 Cup
De overige klassen hadden wel andere zorgen. Door een crash tijdens de openingsronden was het afwachten wie er geluk had en wie niet, aangezien er wel een aantal crashes waren. Zo ook in Belcar 2, waar Art Simracing aan de chaos kon ontsnappen en waarbij Matthias De Haene en Filip Verbert onbezorgd naar de overwinning reden. Aan de meet hadden zij een ronde voorsprong op Christof Raes en Maarten Dekens van Flemish Simsports Yellow by Viraco en BeSim-Racing #S van Benjamin De Paepe en Loïc Lamolle.

Flemish Simsports Red by Viraco - Hyundai Elantra N TCR
Flemish Simsports Red by Viraco - Hyundai Elantra N TCR
Hetzelfde verhaal in Belcar 3, al had Fabrice Cornelis wel wat tijd nodig om van het veld weg te rijden in het openingsuur. Eens dit lukte, bleef de Oost-Vlaming samen met teamgenoot Coen Klopman buiten schot, wat resulteerde in een tweede overwinning voor de Simtag e-Team Aston Martin. Traxxis by JWS Motorsport met Cédric Wauters en Jiri Crispeyn eindigde als tweede, terwijl Simdistrict Vibe eSports AMR GT4 met Quinn Van Hooydonck en Josh Campfield derde werd. In Belcar 4 waren er al maar vier wagens en de enige die de openingsronde echt overleefde was de Flemish Simsports Red by Viraco Hyundai van Ben Thaens en Thomas Leysen. Zij bleven ongedeerd en hadden aan de meet maar liefst twee ronden voorsprong op de AC Motorsport Esports AM Audi van David Lechatellier en Thomas Robin en de Arnage Competition Audi van Nuno Henriques en Nicolas Rubilar.

Nu is er twee maanden rust vooraleer Virtual Belcar terug aanvat, ditmaal op Le Mans.

Foto's: Virtual Belcar Series / Speedcatchers



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 7 mei 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons