van der Horst

Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport topt testsessies in Sebring

Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport - Acura ARX-06
Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport - Acura ARX-06
Afgelopen twee dagen kwamen op het circuit van Sebring verschillende deelnemers in actie voor een aantal testdagen opgezet door IMSA. Dit met het oog op hun volgende belangrijke afspraak volgende maand: de Mobil 1 12 Hours of Sebring. Wederom was het Acura dat de testdagen afsloot als snelste, alleen viel ditmaal die eer toe aan Wayne Taylor Racing with Andretti Autosport. Ondertussen zijn er toch nog een aantal merken die achterop hinkelen, zoals BMW in GTP en Porsche en Ferrari bij de GT's.
  • LTF
Het was Filipe Albuquerque die de snelste tijd van de testdagen op de tabellen zette. Met een 1:46.450 bleef hij bijna een halve minuut onder de tijd van de Porsche van Mathieu Jaminet, terwijl Louis Déletraz de derde tijd realiseerde met de blauw-zwarte Acura. Net daar achter volgden de Cadillac's van Chip Ganassi Racing en Action Express Racing. Meyer Shank Racing daarentegen kende al een valse start tijdens de eerste sessie, waarbij Tom Blomqvist schade opliep in de eerste ronden. De wagen werd wel gerepareerd, maar moest al achtervolgen. BMW, dat maar met één wagen naar Sebring kwam, sloot de rij af. Zij keerden wel met een hoop werk huiswaarts, gezien de wagen twee seconden trager was.

Bij de GT's was het Mercedes dat de beste tijd op de tabellen zette. Dit met dank aan Mikael Grenier, die de Team Korthoff Mercedes bovenaan posteerde. Er was ook het eerste optreden van Daniil Kvyat, die de Iron Lynx Lamborghini aan de tand voelde die hij deelt met onder meer Romain Grosjean. Wel blijven Ferrari en Porsche nog steeds achter de feiten aanlopen. Zo was de snelste tijd van het eerstgenoemde merk een seconde trager dan deze van Grenier, terwijl Kay Van Berlo 1.2 seconde achterop lag met de nieuwe 911 GT3 R (992). Dat nadat Porsche al een wijziging heeft verkregen in de Balance of Performance, maar nog niet de vruchten van kan plukken.

Foto: ​Wayne Taylor Racing with Andretti AutosportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op vrijdag 17 februari 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons