van der Horst

6H Spa: Duel Porsche-Audi met nog twee uren te gaan

Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Porsche Team - Porsche 919 Hybrid
Met nog twee uren op de klok, draait de 6 Hours of Spa uit op een duel tussen de Audi #7 en de Porsche #18. Na 4 uren race lag Benoit Tréluyer op kop met de Audi, maar even daarna verloor hij de leiding aan de Porsche #18 bestuurd door Marc Lieb. De Porsche 919 #17 met Hartley aan het stuur is opgeklommen naar plaats drie en daarachter vechten de Toyota #2 en de Audi #9 om de vierde plaats. Zij worden op enige afstand gevolgd door de Porsche #19 en de Audi #8. In achtste positie vinden we de eerste LMP2 terug, de Jota Sport Gibson. De Aston Martin #99 leidt nog steeds bij de GT’s.
Bijna tegelijkertijd kenden de Audi #8 en de Toyota #1 mechanische problemen. Lucas di Grassi bracht de Duitse bolide binnen met problemen aan de versnellingsbak. Wat later vertraagde de Toyota #1 plots op de rechte lijn en Buemi die maar net het stuur had genomen was verplicht een ganse ronde aan een slakkengang af te leggen om alsnog de pits te bereiken. Een elektrisch probleem bleek de boosdoener te zijn en de Toyota verloor 12 ronden en zakte weg naar de veertiende positie.

Foto: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 2 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Spa-Francorchamps.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons