van der Horst

6H Spa: Van Splunteren en Vandierendonck eerste leiders in PRO en AM

Van Splunteren-Derdaele-Hoevenaars
Van Splunteren-Derdaele-Hoevenaars
De eerste race van het seizoen is achter de rug en het is nu reeds duidelijk wie de lakens zal uitdelen. De drie snelste wagens op de piste waren deze van Max Van Splunteren en de beide 991 Cup van Belgium Racing met Peter Hoevenaars en Dylan Derdaele. In die volgorde reden ze dan ook over de meet.
Broederstrijd tussen Derdaele en Hoevenaars - Belgium Racing
Broederstrijd tussen Derdaele en Hoevenaars - Belgium Racing
Tijdens de start ging het gelijk op en van Splunteren, Derdaele en Hoevenaars stormden met drie op een rij richting Combes. Van Splunteren pakte de leiding en er ontspon zich een mooi gevecht voor de tweede plaats tussen Dylan Derdaele en ploegmaat Hoevenaars. Rond half koers zat er amper een verschil van 15/100 sec. tussen beide wagens van Belgium Racing. Van Splunteren kon profiteren van het gevecht achter zich en sloeg een kleine kloof. Peter Hoevenaars kon dan toch voorbij aan Dylan Derdaele en kon de kloof met van Splunteren nog iets verkleinen. Van Splunteren pakte na de pole en de overwinning ook nog eens de snelste ronde en komt dus aan de leiding van het kampioenschap, wat er morgen tijdens de tweede wedstrijd ook gebeurd. Hoevenaars en Derdaele kunnen morgen hun prestatie nog verbeteren, maar dan komen er nog enkele AM rijders zoals Xavier Maasen en Jurgen Van Hover het veld vervoegen.

Nicolas Vandierendonck - Thems Racing by DVB
Nicolas Vandierendonck - Thems Racing by DVB
Bij de AM rijders zagen we een knappe strijd voor de zege en de vierde plaats algemeen tussen de derde Belgium Racing Porsche van Yannick Hoogaars en de 991 van Thems Racing by DVB met Nicolas Vandierendonck aan het roer. Ook hier was het verschil rond half koers amper 4/10 in het voordeel van Hoogaars. Nadien kon Vandierendonck doorstoten naar de leiding in de AM Klasse en de vierde plaats algemeen. De West-Vlaming gaf deze niet meer uit handen en wordt zodoende de eerste leider in de AM Klasse.

Foto's: Martijn Wouters  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons