van der Horst

8H Bahrain: Zege en titel voor Conway, Kobayashi en Lopez

Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 HYBRID
Toyota Gazoo Racing - Toyota TS050 HYBRID
Veel spanning viel er niet te beleven tijdens de 8 Hours of Bahrain. Toyota was al zeker van de titel en het was enkel uitkijken welke van de twee rijdersequipes de titel pakte. De Toyota TS050 Hybrid #7 van Mike Conway, Kamui Kobayashi en José Maria Lopez toonde zich wegens een lichtere succeshandicap duidelijk sneller dan de #8 van Kazuki Nakajima, Brendon Hartley en Sébastien Buemi. Het was dan ook zonder problemen dat Conway, Kobayashi en Lopez de race wonnen en daarmee ook de titel pakten.
  • Prospeed Competition
WEC kampioenen 2020
WEC kampioenen 2020
In de LMP2 klasse was de strijd om de zege wel spannend en het was pas in de slotminuten van de wedstrijd dat Gabriel Aubry de Jackie Chan DC Racing Oreca voorbij de Jota Oreca van Antonio Felix da Costa wist te wringen. Racing Team Nederland (Nyck de Vries, Giedo van der Garde en Frits van Eerd) pakte de derde plaats, maar de titel was voor United Autosports en Phil Hanson/Felipe Albuquerque/Paul Di Resta.

Aston Martin wereldkampioen GTE
Aston Martin wereldkampioen GTE
In GTE-Pro ging de zege  vrij gemakkelijk naar de Porsche 911 RSR #92 van Michael Christensen en Kevin Estre. Zij gingen hun teamgenoten Gianmaria Bruni en Richard Lietz vooraf. Maxime Martin en Richard Westbrook eindigden met de Aston Martin #97 op de vierde plaats, maar dat was niet voldoende voor de Belg om zijn teamgenoten Nicki Thiim en Marco Sorensen, die met de Aston Martin #95 vijfde werden, van de titel te houden. Larry ten Voorde, Jörg Bergmeister en Egidio Perfetti (Team Project 1 Porsche 911 RSR) wonnen de GTE-Am klasse na een spannend duel met de AF Corse Ferrari 488 van Nicklas Nielsen, Francois Perrodo en Emmanuel Collard, maar deze laatsten hadden aan die tweede plaats voldoende om de klassetitel binnen te halen.  

Foto's: Toyota Gazoo Racing WEC Team & Aston Martin RacingDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op zaterdag 14 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrain.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons