van der Horst

Austin: Tweede zege op rij voor Porsche van Mark Webber

Porsche 919 Hybrid #17
Porsche 919 Hybrid #17
Mark Webber, Timo Bernhard en Brendon Hartley konden vannacht in Austin een vervolg breien aan hun zege op de Nürburgring van drie weken geleden. Het trio kon in de eindfase profiteren van een elektrisch probleem op de van pole vertrokken zusterwagen van Neel Jani, Romain Dumas en Marc Lieb. De beide Audi's vervolledigden het podium, de #7 finishte uiteindelijk op één minuut van de winnaar.
Hartley/Webber/Bernhard
Hartley/Webber/Bernhard
Bij de start ging Mark Webber meteen voorbij teamgenoot Neel Jani en hij kon vervolgens een gat slaan van een halve minuut. De Australiër maakte echter halverwage de wedstrijd over zes uren een foutje bij de pitstop en kreeg daarvoor ook nog eens een stop-and-go penalty van een volle minuut. De zege lag dus binnen bereik voor de Porsche van Jani en co, tot ze met nog slechts een half uur op de klok te maken kregen met een elektronisch probleem, dat hen in de tabellen naar de twaalfde plaats deed tuimelen. De Audi's konden de snelheid van de Porsche's niet bijbenen, net zoals de Toyota's de Audi's niet de baas konden, een trend die duidelijk is in het WEC anno 2015.

De LMP2-klasse was een prooi voor G-Drive Racing, hun beider Ligier's werden op het podium wel gescheiden door de KCMG Oreca. Net als in de LMP1-klasse domineerde Porsche ook in GTE-Pro, de wagens uit Stuttgart scoorden een mooie dubbelzege, terwijl de AF Corse Ferrari de laatste podiumtrede mocht bekleden. Het team van Amato Ferrari won wel de GTE-Am klasse.

--- Uitslag FIA WEC 6h of Circuit of the Americas 2015 (PDF) ---

Foto's: Vincent Wouters & Porsche AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zondag 20 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Lone Star le Mans.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons