van der Horst

Spa: Alonso: "Alles komt goed"

Dondrdag rijderspersconferentie
Dondrdag rijderspersconferentie
Tussen de twee vrije trainingssessies voor het WEC was er tijd voorzien voor een persconferentie waar verschillende rijders op uitgenodigd waren. Uit iedere klasse was minstens een naam aanwezig en rijders zoals Fernando Alonso, André Lotterer, Maxime Martin of Tony Kanaan gaven hun visie op het komend seizoen en op de wedstrijd van zaterdag.
Fernando Alonso
Fernando Alonso
Fenando Alonso (Toyota Gazoo Racing): “Toyota heeft veel getest in aanloop naar dit seizoen, er waren testsessies in Spanje en Portugal en er was the WEC Prologue, maar voor mij is het de eerste maal dat ik de baan moet delen met zo een groot aantal andere wagens en dus voortdurend rekening moet houden met het verkeer. In ieder geval moet ik nog veel leren en iedere testsessie blijft van belang. In de trainingen vandaag zal ik zoveel mogelijk informatie proberen te vergaren en het verkeer leren inschatten en dan zien we wel zaterdag. Ik ben niet bang voor de wedstrijd, alles komt goed, het wordt trouwens een zeer interessant seizoen.”

Fernando Alonso & André Lotterer
Fernando Alonso & André Lotterer
André Lotterer (Rebellion Racing): "Ik zit nu bij een kleiner team dan ik gewend ben, maar de wagen is goed, hij heeft veel downforce. De Rebellion is ook eenvoudiger te sturen dan de hybride LMP1’s waarmee ik voordien reed. Dit geeft je meer tijd om te focussen op de fine tuning of de bolide. Trouwens ik heb donderdagmiddag niet gereden, ik heb de wagen aan de andere rijders gelaten, maar ik weet dat het potentieel er is.”

Maxime Martin, Fernando Alonso & Tony Kanaan
Maxime Martin, Fernando Alonso & Tony Kanaan
Maxime Martin (Aston Martin Racing): “Het is echt leuk om het seizoen te starten in Spa, het is mijn thuisrace. Gedurende de winter maakte ik de overstap van BMW naar Aston Martin, maar het was het juiste moment. Aston Martin investeert meer dan ooit in zijn raceprogramma en is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de nieuwe Vantage GTE. Voor mij wordt het mijn eerste volledige WEC seizoen. Veel zal in de race afhangen van de strategie en het goed gebruik van de banden, maar de strijd in de GTE klasse wordt alleszins spannend.”

Antonio Félix da Costa & Maxime Martin
Antonio Félix da Costa & Maxime Martin
Antonio Félix da Costa (BMW Team MTEK): “Het is ongelooflijk hoe mijn racecarrière geëvolueerd is nadat ik vier jaar geleden mijn Formule 1 droom heb opgeborgen. Ik heb van verschillende klasses mogen proeven, maar ik ben een echte sprinter dus het wordt aanpassen nu ik voor het eerst aan endurance races ga deelnemen. Maar ik heb een open geest en ben me bewust dat ik nog veel moet bijleren. De wagen voelt in ieder geval goed aan en laat zich vlot besturen. Wij zijn hier om te winnen, het zal niet gemakkelijk worden maar ik kan rekenen op ervaren medepiloten.”

Tony Kanaan & Egidio Perfetti
Tony Kanaan & Egidio Perfetti
Tony Kanaan (Ford Chip Ganassi Team UK): “De laatste maal dat ik hier reed was in 1993, er is ondertussen heel wat veranderd aan het circuit. De busstopchicane draaide toen nog in de andere richting, ik was echt verrast toen ik daar de eerste maal passeerde. Ik ben hier vooral als voorbereiding op de 24 uren van Le Mans, mijn teamgenoten rijden het hele WEC seizoen, ik niet. Mijn taak is om vooral uit de problemen te blijven en de wagen heelhuids aan de meet te brengen.”


Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 3 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons