van der Horst

Wedstrijdleiding bevestigt schrappen verder verloop WTCR-meeting, Hyundai betreurt beslissing

Géén WTCR op de Nürburgring Nordschleife
Géén WTCR op de Nürburgring Nordschleife
In een communiqué aan de deelnemers bekendgemaakt om 10u24 heeft de wedstrijdleiding officieel bevestigd de wedstrijd voorzien op de Nürburgring te schrappen. "Sinds de start van de tweede meeting op de Nürburgring hadden verschillende concurrenten problemen met de banden, zowel in free practice als in kwalificatie. Na een meeting zaterdag om 08.00 uur met het Goodyear Management, de FIA Officials en vertegenwoordigers van Discovery, verklaarde Goodyear dat de veiligheid van de banden niet kon worden gegarandeerd. Dit werd om 9u45 officieel door Goodyear bevestigd. De wedstrijdleiding heeft daarom beslist om de meeting om ernstige veiligheidsredenen niet te laten doorgaan. De beslissing werd genomen in overeenstemming met art.2.1.6 a) en 11.9.3 n van de FIA International Sporting Code"
  • Dreamdrive
BRC Hyundai N Squadra Corse dat gisteren geen problemen ondervond, liet bij monde van teambaas Gabriele Rizzo weten teleurgesteld te zijn niet te kunnen racen.

"We begrijpen en erkennen de beslissing van de FIA ​​van vanmorgen en zijn teleurgesteld dat we vandaag niet in Duitsland kunnen deelnemen. We waren bereid om veilig te gaan racen op de Nürburgring voor het oog van de fans, aangezien we donderdag een racesimulatie deden en geen bandengerelateerde problemen tegenkwamen tijdens de vrije training of de kwalificatie.”

Foto: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 28 mei 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons