van der Horst

Weekend Heroes: Totaalplan Racing Lamborghini wint voor de tweede maal dit seizoen

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Dat de Eifel bekend staat om zijn moeilijk te voorspellen weersomstandigheden weten nu ook de deelnemers aan het Belcar Endurance Championship. De vrije trainingen en kwalificaties verliepen in natte omstandigheden en de race bleef tot kort voor het einde dan weer droog. Het was het duo Wauters-Verheyen dat ondanks een kleine schuiver bij de start voor de tweede maal dit seizoen de Totaalplan Racing Lamborghini Super Trofeo als eerste over de meet reed, voor een kwintet Porsche, met daarbij ook de nieuwe leider in het Belcar Endurance Championship, de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4, ook winnaar van de klasse GTB op de Duitse omloop. En nu gaan we recht naar de finale van het Belcar Endurance Championship, op 8 en 9 oktober op Circuit Zolder.
Cedric Wauters was net iets te optimistisch bij de start van de 125-minuten durende race op de Nürburgring, maar dat weerhield de Oost-Vlaming er niet van om samen met zijn Limburgse teamgenoot Brent Verheyen een mooie tweede zege van het seizoen te scoren, waarmee het team en de rijders alle kansen behouden om het brons te behalen in het nationale uithoudingskampioenschap Belcar.
 
Cedric Wauters: “We zijn erg blij met deze tweede zege van het seizoen, waarmee we bewijzen dat we er als team echt staan. Ik kijk dan ook erg uit naar de finale op Circuit Zolder over twee weken!
 
Achter de Lamborghini vochten de diverse Porsche een mooi en spannend gevecht om de ereplaatsen uit, met een zeer mooie tweede plaats voor de Russell Racing by NGT Porsche 992 GT3 Cup van het duo Van Hooydonk-Corten. Zij haalden het van de broers Koen en Kris Wauters in de Belgium Racing Porsche, terwijl John De Wilde die het in de Speedlover Porsche 911 GT3 Cup solo deed, als vierde geklasseerd werd.
 
De top 5 op de Nürburgring werd afgesloten door de Tip Top Rent Porsche Cayman GT4 van Arthur Peters en Benjamin De Cock die bovendien de zege in de klasse GTB op zak staken en als leiders in het kampioenschap richting Limburg komen. Stephan en Didier Beyens werden in de klasse GTB tweede, ook met een Porsche Cayman, maar dan in de kleuren van BE Motorsport.
 
BMW bij de toerwagens
 
Het was sant in eigen land voor de Duitse gastrijders Marco Petry en Bernd Küpper die in de klasse TA met hun Priconracing BMW M3 E90 net de meerdere bleven van de Leuvense broers Gary en Kenny Terclavers, die samen met Lars Zaenen de TCL Motorsport by AR Performance BMW M2 CS bemanden. Zij reden bovendien mooi naar de zevende en achtste plek in de einduitslag. Junior Planckaert en Jurgen van den Broeck tikten met hun PK Carsport BMW M2 knap als derde in de klasse aan, een mooie revanche na een seizoen dat niet altijd even makkelijk verliep.
 
Last but not least was het ook BMW 1-2-3 in de klasse TB, met Convents Racing Team (Raymakers-Convents-Convents), voor JJ Motorsport (Werckx-Werckx) en Simtag Racing (Lammens-Geeraerts-Sterken).
 
Afspraak nu op 8 en 9 oktober op Circuit Zolder voor de finale van het Belcar Endurance Championship tijdens het American Festival NASCAR op Circuit Zolder!

Belcar Series  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons