van der Horst

Weekend Heroes: Zeges voor Xander Przybylak en Andries Beliën

Belcar Skylimit Sprint Cup @ Nürburgring
Belcar Skylimit Sprint Cup @ Nürburgring
Voor het eerst werd er een manche van de Belcar Skylimit Sprint Cup buiten onze landsgrenzen georganiseerd. Op de Nürburgring vond immers dit weekend de voorlaatste manche van de Belcar Skylimit Sprint Cup 2022 plaats. De zeges gingen ditmaal naar Xander Przybylak (MSE Motorsport BMW E92 Coupé) en Andries Beliën (Beliën Motorsport BMW M240i).
  • Hamofa Performance
Iets meer dan 20 wagens vonden de weg naar de Nürburgring voor de vierde manche van de Belcar Skylimit Sprint Cup. Net als tijdens de vorige races kregen we een duel tussen de MSE Motorsport BMW en de AR Performance BMW E90 M3 van Wiebe Wijtzes. In de eerste kwalificatie zette Przybylak de MSE Motorsport BMW op pole voor Wijtzes, in de tweede kwalificatie was het juist andersom, Wijtzes was net iets sneller dan Bart Van Samang.

MSE Motorsport - BMW E92 Coupé
MSE Motorsport - BMW E92 Coupé
In de eerste race trok Przybylak aan het langste eind en hij won de race met 0.657 seconde voorsprong op Wijtzes. Natuurlijk pakten zij de plaatsen één en twee in de klasse 4. Raf Beliën (Beliën Motorsport BMW M240i) vervoegde hen op het podium, hij was primus in de klasse 5. Steven Maris (BMW E36 M3) kwam als vierde over de lijn voor Wouter Manderveld (Renault Clio Cup) die primus was in klasse 3. Davy Cooreman (Honda CRX) was opnieuw de beste in klasse 2 en eindigde bovendien in de algemene top tien (Negende). Reinhard Poetsch (VW Lupo), die in de vorige manche nog door pech achtervolgd werd, was ditmaal de primus in klasse 1.

Beliën Motorsport - BMW M240i
Beliën Motorsport - BMW M240i
In de tweede race kregen we een onverwachte winnaar, Andries Beliën piloteerde de Beliën Motorsport BMW naar winst met een halve minuut voorsprong op Wiebe Wijtzes. Bart Van Samang kwam pas als vijfde over de finish nadat men koos voor regenbanden wat achteraf de verkeerde keuze bleek. Van Samang moest ook nog Steven Maris en Patrick Beliën (BMW 120D) voor zich dulden. Davy Cooreman eindigde sensationeel op de zesde positie en won dus weer klasse 2 en bleef tevens Wouter Manderveld, opnieuw winnaar in klasse 3, voor. Yannick Van Espen (Honda Civic) sloot de top tien af, maar was wel de beste in klasse 1 waar hij de VW Lupo vooraf ging.

Foto's: Autosport.be
   • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons