van der Horst

24H Zolder: Weer klasse winst voor MSE

Podium 24Hours of Zolder 2015
Podium 24Hours of Zolder 2015
Het Genkse MSE kan voor het tweede jaar op rij terugblikken op een geslaagde 24 Uren van Zolder. Na 2014 werd het team onder leiding van Dominiek Paret ook in editie 2015 als winnaar in de klasse Tourisme Challenger afgevlagd.
Motorsport Services & Engineering - Mini Challenge JCW
Motorsport Services & Engineering - Mini Challenge JCW
Met 61 deelnemers aan de start, verdeeld over proto’s, GT’s en tourismewagens, beloofde het een zware wedstrijd te worden. Een laatste heet zomerweekend zorgde voor extra druk op mens en machine.
De piloten van de Mini #666,  Gregory Serck, Peter Beckers en Jef & Bart Van Samang,  kregen de opdracht van teamchef Dominiek Paret om het weekend rustig te starten en elk risico op de piste te vermijden. Een aanpak die vorig jaar al beloond werd met klassewinst en een 13e plaats algemeen.
 
Kletsnatte kwalificaties op donderdag leverden een pole in de klasse en een 26ste plaats algemeen op, een goede uitgangspositie om de wedstrijd aan te vatten.
 
Zaterdag dan om 16.00u de start. Stralende zon, veel deelnemers en vooral opnieuw veel toeschouwers. Een 24u van Zolder uit de oude doos en zoals ze moet zijn.
Na een behouden 1ste stint bracht Bart na 2 uur de Mini binnen op een 14de plaats algemeen en de 1ste plaats in de klasse. De continuïteit en strakke rondetijden van Gregory, Peter en Jef zorgden voor een verdere verbetering in het klassement tot de Mini na 6u wedstrijd de top-10 in de algemene rangschikking zou binnenrijden.
Een jammerlijk genoeg losgekomen bout aan de ophanging en 10 minuten tijd voor de herstellingen zorgden er anders voor.

De Mini kwam uiteindelijk de nacht verder goed door en tegen de ochtend had het team een ruime voorsprong opgebouwd tegenover de directe concurrenten in de klasse.
Een herhaling van het resultaat van 2014 was in de maak tot opeens zondagmiddag een defecte gasklep tijdens de stint van Bart er anders over besliste. Opnieuw een herstelling van 25 minuten en een terugval naar de 2de plaats in de klasse.
Dominiek Paret: “Pijnlijk om na zoveel uren aan de leiding in de klasse gestaan te hebben, geconfronteerd te worden met een defect dat absoluut onvoorzienbaar was. Maar ik kan niet anders dan een dikke pluim geven aan de technische ploeg die de herstelling zeer snel uitgevoerd heeft.”
 
Met nog maar 3 uur wedstrijd voor de boeg leek een behoud van de 2de plaats in de klasse het uitgangspunt.
Een koel hoofd van zowel team als piloten en meezittende omstandigheden brachten de Mini echter onverhoopt snel terug naar de 1ste plaats in de klasse. 
Dat het toch nog spannend kan worden om een 24 Uren te finishen, kan Peter Beckers getuigen: “Het was de laatste 2 uur toch met de nodige voorzichtigheid rondrijden. Enerzijds het warme weer wat aan het einde van een uithoudingswedstrijd voor een extra fysieke belasting zorgt en anderzijds de motortemperatuur die ook als gevolg van de extreme omstandigheden steeds rond het maximale schommelde, zorgden nog voor een vermoeiende stint. Als je dan dit resultaat behaalt is het natuurlijk extra genieten. Het MSE-team en mijn collega’s Bart, Gregory en Jef hebben samen een schitterende 24H gereden”.

Bart kan dit enkel beamen: “Het was een schitterende wedstrijd! Jammer van de technische pech, anders had een zeer mooie top-10 klassering erin gezeten. Maar dat hoort nu éénmaal bij dit soort wedstrijden. Langs deze weg wil ik zowel het MSE-team bedanken voor hun inzet en ook onze trouwe sponsors die ons helpen dit waar te maken. Door onze overwinning tijdens deze 24 Uren van Zolder kunnen we ons als kers op de taart ook nog tot kampioen kronen in de Tourisme Challenger klasse van de Belcar Trophy.”
 
Voor Gregory Serck was dit de 2de 24u van Zolder met ook deze keer een uitstekend resultaat: ”Ten opzichte van vorig jaar heb ik, mee dankzij mijn geroutineerde collega-piloten een geweldige stap vooruit gezet als piloot. En ik moet zeggen dat hierdoor dit resultaat voor mij persoonlijk nog beter smaakt als vorig jaar.”
 
Als laatste voegt Jef nog toe: “dat dit zowel voor Zolder maar zeker voor het hele MSE-team, de piloten maar ook zeker de teamsponsors en genodigden een schitterend weekend was.”
 
MSE Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Persberichten op donderdag 3 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons