van der Horst

Wegenwerken E314 aangepast voor DTM-meeting Circuit Zolder

Ingang Circuit Zolder
Ingang Circuit Zolder
Er is vorige week even onrust ontstaan aangaande de wegenwerken op de snelweg en de invloed hiervan tijdens het DTM weekend te Circuit Zolder. De Limburgse omloop verwacht 70.000 bezoekers en had niet gerekend op een afgesloten op/afrit. Met hulp van de burgemeester is de situatie bijgestuurd en uitgeklaard.
De fase 1 zoals ze nu is zal in deze opstelling blijven voor het verkeer richting Nederland/Aken, in de richting Lummen zal het nieuwe deel van de snelweg worden opengesteld met 2 versmalde rijstroken dmv gele wegmarkering en bakens. Na het DTM weekend zal de rijweg richting Nederland worden afgesloten en zullen de New Jersey-blokken verhuist worden op de gele lijnen van het deel richting Lummen en krijg je het spiegelbeeld van de huidige situatie.

 Concreet: alle op en afritten zullen tijdens DTM open zijn, er zullen in beide richtingen 2 rijstroken zijn met een snelheidsbeperking tot 70km/u vermits de versmalling. Iets wat mogelijk een voordeel oplevert ifv de vlotheid op de aansluitingen van de afrit en een extra veiligheid bij file ifv de verlaagde snelheid.

Persbericht Circuit Zolder - Foto: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op donderdag 21 maart 2019.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons