van der Horst

WEK: Kris Cools wint Nieuwjaarsrace

Kris Cools/Pim van Riet - Bas Koeten Racing Wolf GB08
Kris Cools/Pim van Riet - Bas Koeten Racing Wolf GB08
Onze landgenoot Kris Cools won samen met Pim van Riet op een Wolf GB08, de Nieuwjaarsrace op het circuit van Zandvoort, de tweede manche van het Winter Endurance Kampioenschap (WEK). De Wolf ingezet door Bas Koeten Racing, vertrokken van op de pole, nam bij de start de leiding, maar verloor veel tijd bij een onvoorziene pitstop. De Wolf stormde naderhand door het veld en ging alsnog met de zege lopen. De tweede plaats was voor de Porsche GT3 van Marcel van Berlo en Bob Herber.
De laatste podiumplaats ging naar de Tischner Motorsport BMW E46 van Michael Tischner, Matthias Tischner, Uli Becker en Peter Mamerow. De top vijf werd volgemaakt door de Seat Leon’s van Bas Koeten Racing (Harry Hilders/Martin van den Berge) en Febo Racing Team (Dennis de Borst/Melvin de Groot). De tweede Wolf van Bas Koeten Racing (Leon Rijnbeek/Sam Taheri) moest zich tevreden stellen met de zesde plaats op zes ronden van de winnaars. Eenendertig wagens namen de start van de vier uur durende race met aankomst in het duister.

Foto: Winter Endurance KampioenschapDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 10 januari 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nieuwjaarsrace.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons