van der Horst

Wereldkampioenschap zonnewagen gaat live

Punch Powertrain Solar Team
Punch Powertrain Solar Team
Wie racepiloot Bert Longin en de 21 KULeuven-studenten van het Punch Powertrain Solar Team live aan het werk wil zien tijdens de Bridgestone World Solar Challenge, hoeft daarvoor niet naar Australië af te zakken. Dankzij een satellietverbinding kan je van thuis uit een livestream volgen van het wereldkampioenschap zonnewagen met interviews en actievideo’s van de afgelopen racedag.
  • STX Motorhomes
« In de vorige edities van de race was de communicatie met onze fans in België gelimiteerd tot het doorsturen van enkele kleine videoclips en blogs, » aldus Thierry Garritsen, woordvoerder van het Punch Powertrain Solar Team. « Het doorsturen van deze filmpjes was een zeer tijdrovend proces, dit omdat we vaak tot 150 km moesten rijden totdat we een internetconnectie vonden. Dit jaar zochten we een oplossing die ons toelaat om live in contact te zijn met onze volgers in België. Door de liveshow gaan we een stap verder, aangezien wevoor de eerste keer vanuit België vragen kunnen beantwoorden. Dankzij een IP-satellietoplossing kunnen we nu online gaan en dagelijks een livestream organiseren op Facebook, onafhankelijk van onze locatie. We kunnen live vragen beantwoorden van onzek ijkers en daar bovenop meerdere filmpjes aanbieden om uitgesteld te bekijken. » Vaste host van dienst is Thomas Delvaulx,een ex-teamlid die in 2013 deel was van het Punch Powertrain Solar Team. Elke aflevering zullen er twee nieuwe gasten worden uitgenodigd. « Bert Longin zelf zal er waarschijnlijk één van zijn, » aldus Garritsen.

VRT Sandbox zal het Punch Powertrain Solar Team voorzien van de nodige multicamtechnologie voor het maken van een broadcast ‘verslag van de dag’ via Facebook Live en zal hen ondersteunen in mediaverslaggeving tijdens de voorbereidingen. Newtec, Network Innovations en het Australische Pacific Live Media werken samen om de internetverbinding te voorzien. Er zal een satellietwagen meerijden die elke avond een internetconnectie voorziet in de Australische outback.

Je kan de Bridgestone World Solar Challenge volgen vanaf zaterdag 7 oktober tot en met donderdag 12 oktober,elke middag om12u30 op live.solarteam.be en op www.facebook.com/solarteam.be. 

Punch Powertrain Solar Team Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 6 oktober 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons