van der Horst

Wervelende show tijdens prachtige World Series by Renault op Spa

Romain Degeer - Renault Clio
Romain Degeer - Renault Clio
Race 1 van de Clio Cup Benelux tijdens de World Series by Renault was een bewogen race. Polesitter Niels Langeveld won de strijd van op de pole, de vicekampioen zette zijn Clio RS overigens tweemaal op pole voor het Belgische weekend. Langeveld won op zaterdag na een race vol incidenten, maar ook na een schitterende strijd met de collega’s van de Franse Cup en uiteraard de toppers uit de Clio Cup Benelux.
  • Skylimit Events
Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
Bij de start verloren we jammer genoeg enkele wagens, zoals de exemplaren van Loris Hezemans, Stan Van Oord en Stéphane Polderman, met bovendien een herstart als gevolg. Na de herstart liep het al snel weer fout voor de Belgische belofte Romain De Leval en de Nederlander Maurits Sandberg. Wat volgde was echter pure promotie voor de autosport, met een gevecht voor de zege tussen Langeveld, Sebastiaan Bleekemolen – die echter na de race een tijdstraf voor overschrijden de limieten van de piste zou krijgen – en de Fransen Nicolas Milan, Xavier Foineau en Marc Guillot. Het verschil op meet bedroeg amper één seconde tussen de eerste en vijfde plek!


Achter winnaar Langeveld, volgden Team Bleekemolen-rijders Melvin De Groot en René Steenmetz als tweede en derde, terwijl de top 5 werd vervolledigd door Jan Muys en Michael Bleekemolen. Patrick Perrin werd nog knap zesde, voor Sebastiaan Bleekemolen. 


Wilbert Van den Burg - Renault Clio 3
Wilbert Van den Burg - Renault Clio 3
In de Belgian Clio Cup lag na de opgave van Stéphane Polderman en Romain De Leval de weg open voor een andere nieuwkomer, Romain Degeer, die meteen ook best Clio Junior was. Degeer reed ook naar tweede stek in de Clio 3 Challenge, achter regerend kampioen Wilbert Van den Burg. Filip Uyttendaele werd nog derde in de klasse voor de Clio 3, voor Tony Verhulst en Jos Veldboer.


Uitslag race 1
1.         Niels Langeveld  -  10 ronden
2.         Melvin De Groot + 3.9
3.         René Steenmetz + 4.4
4.         Jan Muys + 12.7
5.         Michael Bleekemolen + 15.9
6.         Patrick Perrin + 29.9

8.         Wilbert Van den Burg (Beste Clio 3) + 46.8
9.         Romain Degeer + 47.5 (Beste Belg en beste Junior)
 
Race 2: Langeveld klasse apart

Ook de tweede wedstrijd van de Clio Cup Benelux tijdens de World Series by Renault werd er een om duimen en vingers van af te likken. Niels Langeveld won op een dominante manier in niet te onderschatten omstandigheden, met een omloop van Spa-Francorchamps die tijdens de race opdroogde. Achter Langeveld zorgden de deelnemers van de Franse Cup en enkele kleppers uit de Clio Cup Benelux voor een buitengewoon spektakel.


Niels Langeveld, ook polesitter op zondag, moest in de openingsmeters even een Franse concurrent voor zich dulden, maar plaatste al snel een geslaagde tegenaanval. Langeveld zou zijn tegenstanders pas op het podium terugzien. “Bij de start raakte ik even in het strijdgewoel betrokken, maar al snel kon ik me losrukken van mijn tegenstanders. De wagen had heel veel grip en ik kon aanvallen zonder echt risico's te nemen. De omloop droogde op naar het einde toe, waardoor ik mijn voorsprong kon controleren. Deze dubbele zege is natuurlijk fantastisch voor mijn kampioenschap.”

Clio Cup Benelux press  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons