van der Horst

Westfalen Trophy: Pole voor VR Racing by Erik Qvick

Dirk Van Rompuy / Erik Qvick - VR Racing by Qvick Motors
Dirk Van Rompuy / Erik Qvick - VR Racing by Qvick Motors
In het kader van de ADAC Westfalen Trophy Nürburgring worden dit weekend de laatste twee races verreden voor de Belcar Historic Cup. Met 39 wagens op de inschrijvingslijst een geslaagde editie. De kwalificatie werd verreden op zaterdag terwijl op zondag de twee laatste manches van het seizoen worden verreden.
Wim Kuijl - Ford Capri 2600 RS
Wim Kuijl - Ford Capri 2600 RS
Erik Qvick loodste de BMW E30 M3 naar de algemene pole en de pole in platform 3 en deelt de eerste startrij met de alweer waanzinnig snelle Ford Capri (pole platform 1) van Wim Kuijl, die vorig weekend in Zolder nog de pole pakte. Uiteraard zijn beide wagens geen concurrentie voor elkaar omdat ze uitkomen in een ander platform, maar voor St-Paul Racing toch opnieuw een opsteker gezien de Ford Capri een generatie ouder is dan vele wagens achter hem op de grid. Maar het beestje beschikt wel over F1-techniek uit die periode en met een goede menner aan boord wordt dit uiteraard een zeer snelle combinatie.
Jan Van Elderen - Ford Sierra RS 500 Cosworth
Jan Van Elderen - Ford Sierra RS 500 Cosworth
Evertjan Alders en Luc Moortgat delen de tweede startrij en dit duo is dan weer wel concurrentie voor Erik Qvick inzake de ontknoping van het Belgisch kampioenschap platform 3. Scheidsrechters van dienst in de razend spannende ontknoping in platform 3 zijn de BMW M3 van Guy Fastres en de Ford Sierra Cosworth van Jan Van Elderen. Deze spelen geen rol in het kampioenschap, maar kunnen wel voormeld drietal punten afsnoepen, evenals Fred Bouvy die opnieuw vooruitgang boekte met Volvo 240 Turbo en de vierde startrij deelt met de BMW E30 325i van alweer een
Ben Thaens
Ben Thaens
uitstekende Ben Thaens. De top 10 wordt afgesloten door de schitterende Audi Quattro Groep 4 van Anton Werner en de Chevrolet Corvette van Luc Branckaerts die na zijn dubbele zege in Zolder nu ook opnieuw de pole pakt in platform 2 voor de Mazda RX3 van Gust Van Haelst die reeds zeker is van de titel.


Tim Kuijl - BMW E36 2.5
Tim Kuijl - BMW E36 2.5
Normaliter hadden we ook de BMW E36 van leider in platform 4 (nineties) vooraan verwacht, maar door problemen kwam Tim Kuijl voorlopig niet verder dan een 16de plaats en moest tijdens de kwalificatie de BMW van Juri Vannieuwenborgh en de VW Golf van Tom Laureyns voor laten.


Foto's: BRAVO - Belcar Historic CupDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Historic Cup op zaterdag 16 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Westfalen Trophy.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons