van der Horst

Why Not? Racing met drie piloten richting Hankook 25 Hours VW Fun Cup

Steve Claeys, Nicolas Delencre en Bjorn Marit
Steve Claeys, Nicolas Delencre en Bjorn Marit
Op 10 en 11 juli vindt het traditionele hoogtepunt van de Volkwagen Fun Cup plaats: de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Na een jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie strijkt organisator Kronos Events wederom neer in Spa-Francorchamps voor het iconische evenement, waar niet de wagens, maar de piloten het verschil maken. Opnieuw zal het startveld jong en oud kunnen bekoren, met naar verwachting 130 racekevers aan de start. Eén daarvan is Why Not? Racing, dat de strijdarena betreedt met drie piloten: Nicolas Delencre, Steve Claeys en Bjorn Marit.
  • STX Motorhomes
Why Not? Racing deed zijn eerste ervaringen op in onder meer de BGDC en de Supercar Challenge. Het team verscheen met verschillende bolides aan de start, met name een Renault Clio III, een Peugeot 308 Cup en een Audi RS3 LMS TCR. Dit jaar beslootNicolas Delencre, huisrijder van het team uit Doornik, het geweer van schouder te veranderen en deel te nemen aan de VW Fun Cup. De keuze voor dit kampioenschap lag voor de hand: grote deelnemersvelden, identieke strijdwapens, endurance racing en vooral een pure rijervaring aangezien de wagens niet beschikken over ABS, tractiecontrole of andere hulpmiddelen.

Why Not? Racing
Why Not? Racing
Tijdens de derde wedstrijd, de Benelux Open Races op Circuit Zandvoort, moesthet team in allerijl op zoek naar een vervanger nadat een van de vaste rijders onwel werd. Kronos Events hielp hen aan een oplossing en zo vervoegde Steve Claeys de rangen. Die samenwerking smaakte naar meer.“Wij waren onder de indruk van zijn prestaties", vertelt Delencre. "Hoewel hij geen enkele oefensessie of kwalificatietraining had gereden, draaide Steve toch mooie rondetijden. Vanaf dan zijn de gesprekken gestart om samen aan de start te verschijnen tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup.”

Steve Claeys kon achteraf zijn geluk niet verbergen.“Dat weekend in Zandvoort was een godsgeschenk voor mij gezienik mij kon bewijzen. Ik wil dan ook het Why Not? Racing Team bedanken voor deze prachtige kans in de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. We gaan vooral trachten te genieten van de sfeer rond deze wedstrijd,die eigenlijk één groot feest is. Het is meer dan racen alleen en de wedstrijd over 25 uur vormt een uitdaging waar vele amateurs en profs van houden.”

Why Not? Racing
Why Not? Racing
Een wedstrijd over 25 uur afwerken met slechts 2 rijders is praktisch moeilijk realiseerbaar en dus ging het team op zoek naar een derde rijder. Al gauw eindigde de zoektocht bij Bjorn Marit. De neef van Claeys en tevens coach bij Eagle Speed Academy Racing School, sprong mee op de kar en zo werd het trio geboren dat de kleuren van Why Not? Racing zal verdedigen.“Eens Steve me vertelde dat hij een aanbieding had gekregen om de Hankook 25 Hours VW Fun Cup te betwisten en dat het team nog een derde rijder zocht, heb ik geen seconde geen getwijfeld”, aldus Marit. “Met drie rijders een wedstrijd van dergelijk formaat afwerken, is een huzarenstuk, maar ik ben klaar voor de uitdaging. Ik heb niet veel ervaring met eenzitters en bijgevolg kijk ik er naar uit om me te meten met onze tegenstanders.”

De start van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup 2021 zal plaatsvinden op 10 juli om 16 uur, met de finish uiteraard voorzien op 11 juli om 17 uur. Hoewel er geen publiek toegelaten is tijdens deze wedstrijd, hoeft u zich geen zorgen te maken. De race wordt namelijk live op het internet uitgezonden, waardoor u niets van de actie moet missen.

Persbericht Why Not? Racing



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons