van der Horst

Wie jaagt met Dylan Derdaele en Lamborghini op een tweede opeenvolgende Belcar-titel?

Dylan Derdaele - Marc Goossens
Dylan Derdaele - Marc Goossens
Belgium Racing komt in 2020 met minstens twee bolides aan de start van de manches van het Belcar Endurance Championship. Zoals eerder deze maand reeds aangekondigd zet het Noord-Limburgse team een Porsche 911 van de laatste generatie in voor Jan Ooms en Glenn Paenen. Daarnaast schuiven de troepen van Patric Derdaele en Jan Gabriëls ook opnieuw de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO naar voor, de wagen waarmee Belgium Racing meteen de Belgische Titel pakte. Regerend kampioen Dylan Derdaele zal de wagen de sporen geven met slechts één doel: een tweede opeenvolgende kroon!
  • Hamofa Performance
Belgium Racing barst van zelfvertrouwen in de aanloop naar een tweede seizoen met de Lamborghini Huracán Super Trofeo. “Vorig jaar was alles nieuw”, verduidelijkt Program Manager Marc Goossens. “Belgium Racing bouwde zijn naam op met de Porsche 911, maar de Lamborghini is een totaal andere wagen. We merkten dat we naar het einde van het seizoen toe de Italiaanse bolide steeds beter onder de knie kregen, met uiteindelijk de titel als kers op de taart. We willen nu verdergaan op dat elan en meteen vanaf de start van het seizoen onze ambitie duidelijk maken. Daarom kiezen we er ook voor om Dylan Derdaele opnieuw in de wagen te plaatsen, naast een nog te bevestigen teamgenoot. We zoeken daartoe niet enkel een rijder die snel en betrouwbaar is, maar ook een teamspeler die het nodige budget meebrengt. Na onze titel zijn de verwachtingen bij onze partners hooggespannen en dus moet het volledige plaatje kloppen als we een nieuwe titel en zeges willen viseren. Rijders die interesse hebben, kunnen met ons contact opnemen via marc@belgiumracing.be.”

Dylan Derdaele is dus een zekerheid en hij blaakt van vertrouwen. “Ik herinner me dat het vorig jaar wat zoeken en tasten was met de Lamborghini. Naar het einde van het jaar toe, ging het duidelijk beter. Onze set-up was een schot in de roos en dan volgen de resultaten vanzelf. Tijdens de zomer hebben we contact opgenomen met ingenieurs van de fabriek en daarmee hebben we de basis gelegd voor onze titel. We hebben nu 12 maanden ervaring met de wagen en daarom willen we vanaf het begin onze ervaring als troefkaart uitspelen. We willen zoveel mogelijk punten pakken in de beginfase van het seizoen, al weten we dat we wederom niet over de intrinsiek allersnelste wagen zullen beschikken. Net als vorig jaar, maar kijk wie er uiteindelijk de grootste beker kreeg…”, lacht Derdaele.

Opvallend, hoewel Belgium Racing de titel pakte, zal het startnummer 1 dit jaar niet te zien op de Lamborghini van het team. “We opteren voor nummer 99 op de Lamborghini, het nummer waarmee we al zoveel successen hebben behaald. Noem het gerust ons geluksgetal”, lacht Derdaele. “Het kriebelt om terug te beginnen racen, maar de Coronacrisis gooit voorlopig roet in het eten. Uiteraard is de publieke gezondheid prioriteit nummer één en we verwachten dan ook dat de geplande start van het seizoen eind april zal verschuiven. Samen met alle partners evalueren we de situatie en passen we de plannen aan waar nodig.”

Persbericht Belgium RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 23 maart 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons