van der Horst

Wie wint de test met een Nissan GT-R Nismo GT3?

Nissan GT-R Nismo GT3
Nissan GT-R Nismo GT3
Naast de strijd om de Belgische titels in BRCC Pro en BRCC Cup, staat de laatste afspraak van het Belgian Racing Car Championship op Circuit Zolder tevens in het teken van de finale strijd in de genaamde Gentlemen Trophy. Deze “race in de race” staat open voor rijders ouder dan 50 jaar en de Kampioen krijgt een test op het Britse Snetterton aangeboden met een Nissan GT-R Nismo GT3 van de officiële ploeg van JRM.
Louis-Philippe Soenen, Nicolas Vandierendonk, de broers Frank en Hans Thiers en Xavier Mezquita zijn hier de kandidaten om zowel de titel als de test in de wacht te slepen.
 
Soenen Racing - Ferrari F458 Challenge
Soenen Racing - Ferrari F458 Challenge
Bij aanvang van het bijna voorbije seizoen, wou Kronos Events de aandacht vestigen op de aanwezigheid van nogal wat gentlemen drivers en riep daarom de Gentlemen Trophy in het leven, voorbehouden aan rijders die minstens 50 lentes tellen. De beloning mag er wezen, want de houder van de titel « Belgisch Gentlemen Kampioen » krijgt een uitnodiging om, eind oktober, op het Britse Snetterton 300 test te rijden met een Nissan GT-R Nismo GT van het officiële JRM, de Europese poot van het Japanse merk.  De reis wordt aangeboden door JRM,  die de winnaar zal begeleiden bij het afhaspelen van drie runs (of het totaal van 21 ronden) op de Britse piste.

Nicolas Van Dierendonck
Nicolas Van Dierendonck
Op de vooravond van de Belgian Masters staat Louis-Philippe Soenen aan de leiding in deze competitie, maar net zoals in de andere titelontknopingen, wordt er ook hier rekeninggehouden met de vijf beste resultaten op zes meetings om te bepalen wie het kampioenschap zal winnen. De rijder van de Ferrari 458 Challenge is de grote favoriet, maar Nicolas Vandierendonck (die aan de start komt in een Porsche 997 Cup  van het Thems Racing by Powercars) en de broers Frank en Hans Thiers (in de Ferrari van de Scuderia Monza) zijn niet kansloos. Indien Vandierendonck domineert in de BRCC Cup en Soenen niet hoger eindigt dan 3de, heet hij de winnaar van de Gentlemen Trophy. En mochten de Thiers-broers erin slagen hun succes van de 600 Km te herhalen en Soenen niet in de buurt komt van het podium, mogen de Oostendse rijders het Kanaal oversteken en plaatsnemen achter het stuur van de Nissan GT-R Nismo GT3.
 
Thiers-Thiers-Short - Ferrari 458 Challenge
Thiers-Thiers-Short - Ferrari 458 Challenge
Xavier Mezquita tenslotte maakt nog een kleine kans in de strijd voor de Trofee én het zitje van de Nissan. Om dat te verwezenlijken moet de rijder van de KTM X-Bow de race in de BRCC Trophy winnen, op voorwaarde dat Louis-Philippe Soenen niet in de Top 5 eindigt van de BRCC Cup, Nicolas Vandierendonck geen aanspraak maakt voor een plaats bij de eerste twee en de Thiers-broers niet als eersten over de eindmeet rijden van de BRCC Cup. Geen gemakkelijke opdracht voor Xavier, maar je krijgt niet elke dag de kans om je bips te mogen schuiven in een knappe GT3!

BRCC Press - Foto's: BRCC & Martijn Wouters
 

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 16 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons