van der Horst

Wie wint eerste Belcar 5000?

Belcar 5000 logo
Belcar 5000 logo
De Belcar 5000 gaat stilaan op zijn ontknoping af. Het uithoudingskampioenschap van Circuit Zolder, met daarin een bloemlezing van de mooiste races op de Limburgse omloop, zal echter pas in de laatste rechte lijn midden november zijn geheimen prijs geven. Een korte stand van zaken dringt zich op.
  • STX Motorhomes
De Belcar 5000 is een nieuwe serie die de snelste man of vrouw op Circuit Zolder beloont. Diverse races, van de manches van de BGDC over de bezoeken van de Benelux Supercar Challenge, BRCC en Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tot de Menzo 24 Hours of Zolder, komen in aanmerking voor het klassement. Op de vooravond van de laatste wedstrijden van het Belgische omloopkampioenschap BRCC, zijn de fiere leiders Steve Vanbellingen en Ward Sluys. De Leuvenaar en de Aalstenaar danken hun leidersplaats uiteraard aan de knappe tweede plek eind augustus in de Menzo 24 Hours of Zolder, maar ook hun sterke resultaten in de Benelux Supercar Challenge droegen tot de voorlopige eerste plek bij. Opgepast, het duo is verre van zeker van hun titel, waaraan overigens een knappe Ridley Bike verbonden is!

“Ik ben verrast, maar het is voor een rijder altijd leuk om een kampioenschap aan te voeren”, aldus Vanbellingen die ondertussen ook dicht bij een titel in de Benelux Supercar Challenge staat. “We hebben echter nog geen zicht op de verdere gang van zaken.”

Achter het duo van de JR Motorsport BMW M3 Silhouette is het echter drummen geblazen. Laurens Vanthoor, Bert Longin, Anthony Kumpen en uiteraard de winnaars van de Menzo 24 Hours of Zolder, Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Bert Redant, Kuba Giermaziak en Frank Thiers spelen nog volop mee. Op de Pool na, zullen zijn allemaal de lange race van het BRCC rijden en dus is er nog helemaal niets gespeeld. Ook Johan Van Loo en Jan De Vocht kunnen nog behoorlijk klimmen in de rankschikking, gezien zij heel actief in de BGDC zijn.

“Concreet volgen dit seizoen de wedstrijd van het BRCC op 12 en 13 oktober, de manche van de BGDC tijdens de Race Promotion Night en uiteraard de 1000 KM van de Race Promotion Night zelf nog”, aldus Algemeen Directeur van Circuit Zolder Thierry Deflandre. “Dit alles betekent dat alle rijders die nu meer dan 2000 punten tellen, nog steeds aanspraak op deze titel van BELCAR 5000 maken, aangezien er tijdens de 1000 KM zelf maar liefst 1500 punten te winnen zijn! Ik denk dat er nog heel hard gaat gestreden worden en deze titel moet een aansporing zijn voor enkele grote namen om ook midden november nog present te tekenen in Zolder! Ik denk daarbij vooral aan onze Limburgers, die daarmee eigenlijk een mooie prijs in eigen streek kunnen scoren.”

Wat er te winnen valt? "Voor de actie leveren we de Ridley Ignite A30 mountainbike. Dit is een mountainbike met schijfremmen en geveerde voorvork. Perfect voor de winnende piloot om zich snel in de paddock te kunnen verplaatsen als hij niet aan het racen is", aldus Anthony Kumpen Commercial Director Ridley Bikes.

Bekijk ook de stand in de Belcar 5000 na de 24 Hours of Zolder 2013 (PDF).

Circuit Zolder PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit op donderdag 10 oktober 2013.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons